Published On: Pet, srp. 6th, 2018

Brutalno je silovao djevojku u Zadru, i to sedam puta u noći!

Zbog brutalnog silovanja i premlaćivanja jedva punoljetne Zadranke na Županijskom sudu u Zadru je na osam godina zatvora nepravomoćno osuđen 26-godišnji D.K., javlja Zadarski list.

Zadranina se teretilo za teško kazneno djelo protiv spolne slobode prema posebno ranjivoj osobi zbog njezine dobi i to za sedam radnji izvršenja spolnog odnosa bez pristanka.

On je na prepad zaskočio mladu djevojku nedaleko gradskog mosta u noćnim satima u listopadu 2016. godine. Djevojka je večer provela u centru grada sa svojim društvom, nakon čega se uputila kući. D.K. ju je neko vrijeme pratio, a kad se uvjerio da nema prolaznika te da je u tom dijelu osvjetljenje nešto lošije zbog gustog drvoreda, zgrabio ju je s leđa, izudarao, strgao s nje odjeću i dva puta uzastopce silovao. Nakon gnusnog čina nesretnu djevojku nije pustio, već ju je silom vukao u pravcu osnovne škole udaljene 500-tinjak metara te je, uključujući i tu lokaciju, još pet puta s njom, protivno njezinoj volji te lomeći joj otpor fizičkom snagom, s njom imao spolni odnos.

Monstruozan čin snimila je nadzorna kamera s jednog poslovnog objekta u blizini.

D.K. se nalazi u istražnom zatvoru u Zadru od 3. studenog 2016. godine, a kako mu je izrečena osuda na više od pet godina iza rešetaka, sudac Hrvoje Visković mu je ujedno i odredio produljenje istražnog zatvora. Zakonom je za teško kazneno djelo protiv slobode zapriječena kazna zatvora od jedne do deset godina.

Kako piše Zadarski list, nakon izricanja presude D.K. je poslan u Zagreb u Centar za dijagnostiku zbog konzumacije narkotika pod čijim utjecajem je i počinio kazneno djelo.

Inače, protiv D.K. se na Općinskom sudu u Zadru vodi drugi postupak za premlaćivanje bivšeg košarkaša ispred jednog zadarskog noćnog kluba još 2010. godine kad su obojica bili maturanti. /HMS/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer