Published On: Uto, lis 14th, 2014

Brutalna smrt u Salzburgu: Djevojka iz BiH izbodena nožem

Mirela Batanović (20), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ubijena je višestrukim ubodima nožem u blizini austrijskog grada Salzburga. Osumnjičeni za ubojstvo je Mirelin bivši momak, koji je uhićen i predan u nadležnost tužiteljstva, piše Dnevni avaz.

Za sada nije poznato šta je dovelo do ove tragedije, ali su susjedi potvrdile da su netom prije ubojstva čule svađu, zbog čega su pozvali Hitnu pomoć.

No, dok je ekipa Hitne pomoći stigla, Mirela je već bila mrtva, a njeno tijelo ležalo je u lokvi krvi na podu kupatila. Kako navodi Avaz, kraj njenog tijela u tom trenutku se nalazio Mirelim bivši momak, za kojeg austrijski mediji tvrde da se zove Aleksandar i da je porijeklom iz Rusije.

U njegovoj krvi izmjereno je 0,8 promila alkohola, a policija ga iste noći privela kao za sada jedinog osumnjičenog za svirepo ubojstvo.

Mirelini prijatelji i poznanici, zatečeni onim što se dogodilo, ostavili su brojne poruke na njenom Facebook profilu, a između ostalog navode i da je Aleksandar htio iznenadi putovanjem u New York, u znak pomirenja.

Što se dogodilo u međuvremenu pokazat će policijska istraga.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare