Published On: Pon, ožu. 26th, 2018

Bruno Boban volio je svoju Hercegovinu i bio ponosni Slavonac

Smrt nogometaša Brune Bobana nije samo zavila u crno Slavoniju, nego i Hercegovinu. Bobanova Draga, selo u općini Grude iz kojega su Bobanovi korijeni, u tuzi je zbog smrti svog rođaka i prijatelja, sjajnog mladića o kojemu svi imaju riječi hvale.

Šok na terenu odmah je doživio Mario Rezo, koji je oženio Bruninu sestru i prvi mu pohitao u pomoć, a trener Marsonije, poznati bivši nogometaš Robert Špehar, kazao je da se osjeća kao da je izgubio sina. Brunin brat također je nogometaš i to jedan od poznatijih u Hrvatskoj, Gabrijel Boban, igrač Osijeka. Bruno i Gabrijel igrali su zajedno za NK Zagreb, a stasali su u nekoć velikom sportskom i gospodarskom divu Kamen Ingradu. Rođak im je legendarni “vatreni” Zvonimir Boban.

Smrt oca Josipa

Prije nekoliko mjeseci Gabrijelu i Bruni preminuo je i otac Josip. Tužna priča prekjčuerašnjim događajem postala je još tragičnija. Načelnik Velike Vlado Boban rođak je pokojnog Brune. Njihovi djedovi Petar i Mate su braća, a njihov kućni nadimak je Gabrići, po pradjedu Gabrijelu, po kojemu je stariji nogometaš i dobio ime. Razgovarali smo s Vladom Bobanom upravo kada je bio kod obitelji pokojnog nogometaša. Ožalošćeni su majka Katica, uz brata Gabrijela i brat Mario, sestre Martina i Zorica, brojna rodbina i prijatelji.

Što da vam kažem? Bio je pun energije, elana, života, pošten i dobar dečko kojeg su svi voljeli. I dogodi se ova tragedija. Sada sam s obitelji, svi smo tužni i potreseni, govori nam načelnik Boban.

Priča nam o Bruninom djedu Mati i baki Ani, rođenoj Zorić, koji su otišli u Požegu davnih pedesetih godina prošlog stoljeća, dok je Vladin djed Petar ostao u Grudama.

Mate je bio vrijedan čovjek i trgovac. Oženio je Anu Zorić iz Gruda. I onda su otišli trbuhom za kruhom davnih dana. Skoro sve nas Bobane koji smo danas tamo povukao je u Slavoniju, odnosno naše stare. Jedna predivna obitelj, govori Vlado Boban, načelnik Velike. Na kraju razgovora govori nam o odnosu pokojnog Brune prema Hercegovini.

Molim vas, neka se zna da je volio Hercegovinu, a bio ponosni Slavonac, izustio je za kraj razgovora kroz suze. U arhivi Večernjaka su pronađene riječi Brune Bobana o Hercegovini koje potvrđuju ovo što njegov rođak Vlado govori.

Rođeni smo i odgojeni u Velikoj kod Požege. To je naše mjesto, ali isto tako ljubav nas veže i prema Hercegovini, odakle je naš djed Mate. U Bobanovu Dragu, gdje imamo rodbinu, idemo uglavnom ljeti i tamo uistinu uživamo. Tako smo odgojeni – volimo Slavoniju i Veliku, ali i Hercegovinu, kazao je danas pokojni Bruno.

Druženja u Grudama

Kao djeci, uzor im je bio rođak Zvone Boban s čijim su se ocem Marinkom upoznali i često susretali upravo u rodnoj Hercegovini. S toliko entuzijazma i radosti Bruno je 2014. govorio o susretu Bobana u Bobanovoj Dragi.

Naša majka Katica je iz Slavonije, a ljetos smo u Bobanovoj Dragi, svi potomci pradjeda Gabre koji su razasuti po Americi, Europi i Hrvatskoj, imali zajedničko okupljanje, prisjećao se tada.

Njegova Slavonija i Hercegovina zastat će na nekoliko trenutaka i ispratiti svog nogometaša. U kolovozu je trebao napuniti 26 godina, a nakon Kamen Ingrada, Požege, NK Zagreba i aktualne Marsonije, tko zna gdje bi ga život odveo jer Bobani su neosporan nogometni talent. Nažalost, dogodila se tragedija kakvih je posljednjih godina sve više na nogometnim terenima.

(Večernji List)

STRAŠNA POZADINA TRAGEDIJE KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU 45 minuta trajala je borba za život najboljeg strijelca lige, Bruni je nedavno preminuo i otac…

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer