Published On: Pet, stu 25th, 2016

BRUKA: Na Dan državnosti BiH u Sarajevu neko se zeznuo sa zastavama…

Zamislite da na dan državnosti Srbije netko izvjesi zastave Kosova, ili da na Dan državnosti Španjolske netko izvjesi zastave Katalonije. To se upravo dogodilo danas našoj domovini.
U našem glavnom gradu osim državne zastave, na nekoliko mjesta danas se mogu primijetiti i separatističko terorističke zastave s ljiljanima, što je bilo vojno obilježje paratvorevine koja je financirala preteče ISIL-a u našoj državi, tzv. Republike Bosne i Hercegovine od 1992. do 1998. godine.
Ta tvorevina  na međunarodnom Haaškom tribunalu proglašena je zločinačkim projektom, presudom Deliću i ostalima. Tijekom njenog djelovanja s tog teritorija protjerane su tisuće pripadnika druhih nacija, ubijani su djeca, civili i starci, a vlada je bila jednopartijska i jednonacionalna.Cilj politike ove paratvorevine bila je podjela BIH nakon koje bi se na Balkanu proglasio Bosnistan, neka vrsta male turske ekspoziture za Europu. Plan ratnog zločina podrazumijevao je prodor na more te na Savu, plus spajanje bihaćke i cazinske krajine te dizanje bune u Sandžaku. Takva nova država povezana s Kosovom i Albanijom činila bi zelenu transvezalu za kasnije nove planove financijera s Istoka.
Na teritoriju ove paradžave koja 1994-e skupa s HRHB sklapa mir i stvara međunarodno priznatu FBIH događali su se konc logori, ubojstva i protjerivanja jednako kao i na teritoriju HRHB.
Stvaranjem mira između ove dvije teritorije zaživilo je kakvo takvo društvo koje je krenulo u pomirenje sve dok se slučajno nije pojavio Zlatko Lagumdžija, i slučajno sve resetirao na nulu. 2000 i neke.
Srećom, pobjedom sekularne opcije kod Bošnjaka, 1995-e potpisan je Dayton, i BIH je krenula u naglu modernizaciju. Danas je to prosperitetna zemlja mira, rahata i napretka kojoj mogi zavide.
Koliko uspijevamo saznati još u Sarajevu niti jedan hrabri građanin nije prijavio policiji vješanje paratvornih parazastava koje mnogim građanima Sarajeva, i okolice znače nasilje, i predstavljaju simbol za zločin.
To ne znači da Sarajevo nema hrabrih građana. To samo znači da je policija na nepristupačnom području ili linije ne rade danas, buduči da je dan državnosti. Al strpimo se. Koliko je sutra, več će neki hrabar čovjek da nazove.
Podsjećamo da je 25. novembra 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih, te ravnopravnost Republike BiH unutar jugoslavenske federacije, s historijskim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.
Zašto ovaj dan slave i one političke stranke koje nisu za ravnopravnost svih, nama fakat nije jasno. To Vam je isto kao da se zalažete za zabranu pušenja, a slavite Dan duhana.
Inače u legalnijem dijelu BIH, onom koji je se više poziva na Ustav BIH, Mostaru, danas su u Avenij, na mjestima gdje su bile zastava hrvatskog naroda na Dan HerceBOsne, danas su uredno postavljene državne zastave BIH.