Published On: Pet, sij 25th, 2013

BROZOVA ODUSTAJE OD TREĆEG FILMA? Ne možemo među Bošnjacima pronaći ni Srđana niti Neđe

Iako je produkcijska kuća Svetlane Broz u suradnji sa uglednom međunarodnom organizacijom NVO Gariwo na jednoj od tribina koje je održala izjavila kako dokumentarci koje snima nisu na fonu bošnjačkog nacionalizma niti im je cilj potvrditi ono što propagira službeno Sarajevo, čini se da još niti na vidiku nema traga o bošnjačkom Srđanu, a niti o bošnjačkom Neđi, koji su , kao Bošnjaci, izložili opasnosti život kako bi od Armije BIH ili agresorskih mudžahedinskih postrojbi na našu zemlju zaštitili živote svojih sugrađana hrvatske ili srpske nacionalnosti. Brozova je naime na pitanje studenata u Zagrebu odgovorila da nije točno kako je ona sarajevski lobist i kako uskoro slijedi film o sličnim junacima među bošnjačkim korpusom no tog filma, koliko smo uspjeli doznati iz samog Gariwa za sada nema. 
Problem je jednostavno u tome, kako nam je kazao jedan od Gariwaca u BiH, što još uvijek nemaju podatke o tom pravedniku među bošnjačkim narodom koji je u vihoru rata odigrao junačku ulogu.
Što je razlog tome? Je li moguće da od prijeratnih preko milijun i pol Bošnjaka u BIH ne postoji niti jedan koji se tijekom rata zauzeo za zaštitu života susjedima Srbima ili Hrvatima? Ili je pak po srijedi strah da bi takvo  svjedočanstvo potpuno srušilo mit o patriotskom narodu i patriotskoj Armiji pa se ti isti ili njihova rodbina ne usude hrabro stati  pred kamere, budući da bi postojanje bošnjačkog Srđana, ili bošnjačkog Neđe, potvrdilo notornu činjenicu kako nisu samo VRS i HVO ćerali i radili logore nego kako je to činila ABIH, i što bi im takvo svjedočanstvo kasnije moglo zagorčati život?
Jedno je sigurno. Iz svjedočanstava Hrvata, sa područja Bugojna, Jablanice, Vareša, Zenice, i drugih , najozloglašenijih mjesta gdje je progonila Seferova Armija, ne postoji do sada niti jedno svjedočanstvo o humanizmu pojedinih Bošnjaka koji su u tim vremenima zla sačuvali čist obraz i zdravu pamet. No nemoguće je vjerovati da takvi ljudi ne postoje u Sarajevu, Tuzli, Bihaću?
Pozivamo čitateljstvo Poskoka, ako slučajno znaju za imena takvih heroja da nam ih dostave.Vrlo rado ćemo ih proslijediti Svetlani. Šteta je , budući da su dobili lovu, da takav film ne snime.
poskok.info