Published On: Sun, Jul 9th, 2017

Brnabić priznala: Predala sam stenogram intervjua ruskom veleposlaniku

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je ruskom veleposlaniku u Beogradu Aleksandru Čepurinu dala stenogram svog razgovora za američku agenciju Bloomberg, ali da mu se nije pravdala.

“Dala sam stenogram razgovora zato što je važno zadržati kontinuitet da predsjednik Vlade bude otvoren i iskren prema svakom svom partneru. Nisam se pravdala. Bila sam otvorena i u intervjuima Bloombergu, i Sputnjiku i BBC-ju. Željela sam pokazati da stojim iza svake svoje riječi, iako su neke moje izjave potpuno izvučene iz konteksta “, izjava je premijerke Brnabić, koju je prenio Tanjug.

Ona dodaje i da nije očekivala toliku raspravu u javnosti, a da je s Čepurinom imala ranije dogovoren sastanak kao novi predsjednica Vlade i kao što se prethodno vidjela s njemačkim, američkim, kineskim veleposlanikom.

Na konstataciju da je to suprotno diplomatskoj praksi, ona kaže da je pragmatična osoba i da joj je jedino važno da strane o kojima je pričala znaju što je točno rekla.

“Da li je to trebalo uraditi po diplomatskom protokolu, nevažno je. Na fotografiji koja se pojavila u medijima je čestitka premijera Rusije koju mi ​​je Čepurin uručio. Priča je mnogo manje zanimljiva od onoga kako je u medijima upakirana”, kaže Brnabić.

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je prije dva dana da je Brnabić predala transkript intervjua agenciji Bloomberg ruskom veleposlaniku u Beogradu i da ga je uvjerila da su američki mediji pogrešno prenijeli njezinu izjavu o tome da će država prije da izabere EU nego Rusiju