Published On: Pon, pro 27th, 2021

Brnabić otkrila koliko se ljudi vratilo u Srbiju: Zaustavili smo ‘odljev mozgova‘

Brnabić je ustvrdila da se svake godine sve više građana vraća u Srbiju i da je prema istraživanju Bečkog instituta za međunarodne odnose, od 2015. do 2019.godine, Srbija uspjela preokrenuti trend „odljeva mozgova”, javio je Tanjug.

„Umjesto odljeva imali smo neto priljev i to visokokvalificiranih povratnika svih starosnih kategorija, prije svega u starosnoj grupi od 24 do 29 godina. To je prava revolucija, to je najbolja garancija za prosperitetnu i bolju budućnost i kvalitetniji život u Srbiji”, rekla je srbijanska premijerka na on line konferenciji na kojoj je odgovarala na pitanja građana koji su donijeli odluku da se vrate u Srbiju ili razmišljaju o povratku.

Brnabić je kazala kako očekuje da će do 2026. Srbija biti etablirana kao zemlja novih tehnologija čije se gospodarstvo bazira na znanju, kreativnosti i idejama.

„To će donijeti novu kvalitetu života, ako sve to uspijemo, imat ćemo drukčiju komunikaciju s našom dijasporom i vjerujem da će se mnogi odlučiti na povratak, kao i da će mnogo stranaca doći živjeti i raditi u Srbiji”, dodala je Brnabić.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Ferenc
Ferenc
7 mjeseci prije

Ana, ja te volim!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Ferenc
7 mjeseci prije

Ana je HrvatskaSrpkinja