Published On: Uto, pro 15th, 2020

BRKIĆ ZA HMS: Bošnjački gafovi sabotiraju bolju međunarodnu poziciju BiH

Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH Josip Brkić komentirao je za Hrvatski Medijski Servis odbijanje dvojice bošnjačkih članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića da se susretnu s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

“Koliko mi je poznato, u dosadašnjoj praksi međunarodnih odnosa Bosne i Hercegovine nismo imali zabilježen slučaj da se gost pozove, zatim se taj gost odazove na poziv, a onda se ne pojavite na sastanku”, poručio je za HMS Brkić.

Kakvi god razlozi za ovakav čin bili, zamjenik ministra vanjskih poslova smatra kako je jedino profesionalno bilo nazočiti sastanku i priopćiti gostu sve što je smetnja, ukoliko su uopće smetnje prouzročene nekom gestom gosta.

“Zasigurno gafovi ovakve vrste neće doprinijeti boljoj međunarodnoj poziciji BiH, položaju BiH unutar tijela UN-a, članstvu BiH u svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), poboljšanju investicija u energetske i ostale sektore, stabilnijoj isporuci prirodnog plina i većoj trgovinskoj razmjeni. Nedomoljubno i neprofesionalno”, objasnio je sugovornik HMS-a, dodavši kako su ovakvi potezi korisni jedino za unutarnje političke potrebe./G. Arapović /HMS/