Published On: Sri, kol 24th, 2016

Brkić se žali na presudu: “Kada je diplomski nastao nisu postojale sankcije za plagiranje”

ZAMJENIK predsjednika HDZ-a Milijan Brkić podnio je žalbu na odluku Visoke policijske škole kojom se od njega traži da u roku od godinu dana napiše novi diplomski rad ukoliko želi zadržati zvanje diplomiranog kriminalista.

Kako je ustanovljeno da Brkićev diplomski nije potpuni plagijat, nego je prepisano oko 70 posto rada, Brkiću se ukazala nova prilika da zadrži diplomu.

Žalbu će razmatrati dekan Visoke policijske škole. Ukoliko je odbaci, Brkiću još uvijek preostaje mogućnost žalbe Upravnom sudu.

Temelj Brkićeve žalbe je činjenica da 2011. godine, kada je rad nastao, za plagiranje u pravilnicima i zakonu nisu bile predviđene nikakve sankcije.

Podsjećamo, aferu s prepisivanjem diplomskih radova razotkrio je Index.hr, a ovo je već druga žalba koju zamjenik predsjednika HDZ-a podnosi na odluke vezane uz sporni diplomski rad.

Upravni sud u Zagrebu prošle je godine poništio odluku Visoke policijske škole o oduzimanju stručnog zvanja Milijanu Brkiću zbog  proceduralne pogreške. Naime, odluku o poništenju diplomskog rada donio je dekan, a ne stručno vijeće koje je to trebalo učiniti prema važećem poslovniku.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>