Published On: Sri, stu 3rd, 2021

Brkić Bugarskim predstavnicima naglasio značaj provedbe reforme Izbornog zakona

Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je danas u kurtoaznu posjetu generalnu direktoricu za političke i bilateralne odnose u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Bugarske Mayu Dobrevu.

Prilikom susreta potvrđeni su dobri i prijateljski odnosi Bosne i Hercegovine i Bugarske.

Razmijenjene su informacije o aktualnim političkim prilikama i odnosima u obje države, suradnji u procesu europskih i euroatlantskih integracija BiH.

Brkić je informirao generalnu direktoricu Dobrevu o reformskim procesima koje provode institucije BiH na svom EU putu, naglasivši značaj i nužnost provedbe reforme izbornog zakonodavstva.

Brkić koji je i predsjedavajući Komisije za suradnju s NATO-om BiH ocijenio je da je podrška Bugarske Bosni i Hercegovini u kontekstu NATO-a vrlo značajna.

Informirao je da je Komisija jednoglasno usvojila Program reformi 2020.-2021. godina, te da se njegovo usvajanje očekuje na sjednici Vijeća ministara BiH zakazanoj za sutra.

Naglasio je da je Bugarska pokazala da je prijatelj BiH i na europskom putu, te izrazio uvjerenje da će to i ostati.

Govoreći o ispunjavanju 14 prioriteta iz Mišljenja EK, zamjenik ministrice istaknuo je kako reforme trebaju vjerodostojnu perspektivu članstva, te da BiH na tom putu očekuje podršku svojih europskih prijatelja.

Generalna direktorica Maya Dobreva boravi danas u Sarajevu gdje predvodi delegaciju Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske na konzultacijama s delegacijom Ministarstva vanjskih poslova BiH – priopćeno je iz tog ministarstva.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Dunja
Dunja
1 mjesec prije

Usput im reci da moderniziraju svoja plinska postrojenja, da opet ne ostanemo bez gasa.

Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Ljiljane RBIH PRVA JE PRIZNALA BUGARSKA 1992…RVACKA i NJOFRA lažno….nagradno PITANJE zašto….