Published On: Uto, lip 21st, 2016

DRAMA U LAS VEGASU: Mladić (20) pokušao ukrasti pištolj policajcu i ubiti Trumpa

donald trump

Mladić iz Velike Britanije uhićen je u Las Vegasu nakon što je policajcu pokušao uzeti pištolj i upucati predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa na skupu.

Michael Steven Sandford (20) taj je plan pokušao ostvariti u subotu na skupu, a čak je dan ranije išao na streljanu kako bi naučio pucati. Uhićenje se dogodilo u kasinu Treasure Island Hotel nakon što je posegnuo za pištoljem policajca.

Tužitelji tvrde da je Britanac planirao napad dulje od godinu dana, a otkriveno je kako je u SAD-u ilegalno jer mu je istekla viza te da živi u automobilu.

 

Psihičke smetnje

Branitelj optuženog na sudu je svog klijenta branio činjenicom da je autističan, a njegova majka je kazala kako je mladić bio liječen od opsesivno-kompulzivnog poremećaja te je bolovao od anoreksije.

U policijskom izvještaju stoji kako je Sandford istražiteljima kazao da je vozio iz Kalifornije kako bi ubio Trumpa te da je dan ranije bio na streljani kako bi naučio pucati.

Kada je došao na skup, prišao je policajcima i kazao im kako želi uzeti autogram od Trumpa. Tada je posegnuo za pištoljem. Mladić je živio u Hobokenu u New Jerseyu te je prvo došao do San Bernardina u Kaliforniji odakle je u četvrtak otišao u Nevadu.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>