Published On: Sub, lis 2nd, 2021

Britanska vojska će od ponedjeljka pomagati u isporuci goriva

Britanija će rasporediti gotovo 200 vojnika, od kojih sto vozača, da od ponedjeljka pomažu u isporuci goriva benzinskim postajama zbog nedostatka vozača teških teretnih vozila-cisterni goriva, priopćila je britanska vlada.

S obzirom na nedostatak vozača kamiona-cisterni u Britaniji, vlada je u petak rekla da će 200 vojnika pomagati u opskrbi od ponedjeljka, za što će tijekom vikenda proći obuku na prijevozničkim lokacijama diljem Britanije.

Nema goriva

Mnoge britanske benzinske postaje bile su suhe u petak, nakon kaotičnog tjedna u kojemu je došlo do panične kupnje, tučnjave na crpkama i vozača koji su gomilali gorivo u bocama za vodu, zbog nedostatka vozača kamiona.

 

Ministri u vladi premijera Borisa Johnsona poručivali su prošlih dana da se kriza stišava ili čak okončava, no trgovci su rekli da je više od 2000 benzinskih postaja suho, dok su novinari Reutersa diljem Londona i južne Engleske rekli da su deseci pumpi još uvijek zatvorene.

“Dok se situacija stabilizira, naše oružane snage su tu da popune sva kritična radna mjesta i pomognu zemlji da ostane u pokretu podržavajući industriju da isporučuje gorivo”, rekao je ministar obrane Ben Wallace.

Prošle je nedjelje vlada objavila plan o izdavanju privremenih viza za 5000 stranih vozača kamiona i 5500 peradarskih radnika radi ublažavanja nestašica, na što su neki od vozača kamiona rekli da će odbiti vize jer vremenski okvir nije bio dovoljno dug.

Vlada je nakon toga, u petak, izmijenila te planove, uvodeći prilagođenu shemu koja će omogućiti da 300 vozača cisterni goriva odmah, ali privremeno, dođu u Veliku Britaniju, i da mogu raditi do kraja ožujka 2022., a preostalih 4700, od ukupnih 5000 vozača, stići će krajem listopada i otići do kraja veljače 2022.

Za 5500 peradarskih radnika vlada je najavila da će stići krajem listopada i moći ostati do kraja prosinca.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
2 mjeseci prije

Ništa neobično za države u kojim je socijalna pomoć veća od plaće, nisam lud da radim i da pritom još idem u minus!

HBLiHR
HBLiHR
2 mjeseci prije

Kako nisu mislili na to da već kad kradu i otimaju kroz povjest nisu nekome oteli nafte,propali ak Bog da!

Hase
Hase
2 mjeseci prije

Neka neka, pocrkali dabogda.

Mario
Mario
2 mjeseci prije

Što ih žalim. Sad ću se rasplakati, jebo vam pas mater.