Published On: Wed, Aug 5th, 2015

Britanki koja je prijavila silovanje u splitskoj bolnici otkrili tumor

Bogati 23-godišnji državljanin Saudijske Arabije i njegov 33-godišnji prijatelj iz Jemena, protiv kojih je otvorena istraga zbog sumnje u silovanje 21-godišnje Britanke u akvatoriju otoka Hvara, na privatnoj jahti, duže će vrijeme ostati stanovnici Splita.
Arapski dvojac će u Splitu čekati završetak cijele istrage koja je otvorena protiv njih. Tužiteljstvo je za njih tražilo istražni zatvor, ali se sudac istrage zadovoljio oduzimanjem putovnica kao mjerom opreza koja jamči da će se osumnjičeni odazivati ročištima u istrazi.
Tijekom utorka je pred sucem Davorom Svalinom saslušana 21-godišnja Britanka. Ona je ispitana preko videolinka, i ostala je dosljedna u tvrdnji da ju je, protiv njezine volje, najprije silovao Saudijac, a zatim i Jemenac.
Osim teškog psihičkog stanja, djevojka ima i zdravstvenih problema pa ju je pregledao i splitski neurolog koji je utvrdio da ima tumor iznad oka koji joj pritišće živac. Otišla je s glavoboljama iz Engleske na ljetovanje, imala je česte neurološke ispade u vidu padanja i teškog hodanja, ali ovaj nalaz ju je pored svega ostalog doslovce rasplakao.
Istraga u ovom slučaju još nije zaključena, premda su već neki gosti 50-metarske jahte otišli svojim kućama, što će učiniti u srijedu i 21-godišnja Britanka koja je naglasila da je zainteresirana za progon svojih silovatelja kako se to ni jednoj drugoj djevojci ne bi dogodilo.
Njezin iskaz preko videolinka služit će kao dokaz bez potrebe da ona fizički opet prisustvuje procesu, ako do njega uopće i dođe.