Published On: Čet, kol 23rd, 2018

Britanac u BMW-u krijumčario migrante iz Crne Gore u BiH

Službenici Jedinice granične policije Trebinje u srijedu su spriječili krijumčarenje sedmero državljana Iraka iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Otkriveni su graničnom kontrolom BMW-a, nacionalnih oznaka Velike Britanije, u graničnom pojasu na području Gacka. Vozilom je upravljao M.B.Y. (1986.), državljanin Velike Britanije. Prema nalogu tužitelja Tužilaštva BiH M.B.Y. lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje ljudi“, te uz izvještaj o kaznenom djelu predat Tužiteljstvu BiH. Vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti. U skladu s Zakonom o strancima državljani Iraka su prekršajno procesuirani i predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje, prenosi Fena.

Istoga dana, službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad Granične policije BiH na putnoj komunikaciji Ustiprača-Rogatica otkrili su dva taksija u kojima se nalazilo osam stranih državljana. Vozilima su upravljali bh. državljani V.P. (1956.) i B.M. (1964.). U trenutku kontrole migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Indije. U tijeku je daljnji rad na ovom predmetu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare