Published On: Pon, stu 1st, 2021

BRIGADA KRALJ TVRTKO Ministri Osmanović i Čičić odali počast poginulim pripadnicima HVO Sarajevo

Ministri Županije Sarajevo za borčka pitanja i za financije Omer Osmanović i Davor Čičić odali su počast poginulim pripadnicima HVO Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko”, priopćila je županijska pres-služba.

Ministri su prisustvovali polaganju vijenaca na Groblju “Sveti Josip” u Sarajevu, a aktivnost je, uz tradicionalno paljenje svijeća, organizirana povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana.

Ministar Osmanović je i ovog puta istakao važnost njegovanja kulture sjećanja.

– Danas odajemo počast svim pripadnicima HVO i Hrvatske brigade ‘Kralj Tvrtko’, koji su branili našu domovinu u sastavu Armije Republike Bosne i Hercegovine te time ugradili svoje živote u temelje ove države. Vojno-politička organizacija HVO Sarajeva, utemeljena u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, na samom početku agresije na našu zemlju stala je na branik Sarajeva i države Bosne i Hercegovine zajedno s ostalim oružanim snagama, davši tako svoj doprinos i krajnjem cilju, jedinstvenoj domovini – naglasio je  Osmanović.

Odavanje počasti upriličili su predstavnici Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo.

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Podvučeno
Podvučeno
26 dana prije

Slava im i Elfatiha..

Podvučeno
Podvučeno
Odgovori   Podvučeno
26 dana prije
Bruce Lee.
Bruce Lee.
26 dana prije

Bar je tračak obraza , minimum što mogu učiniti i što je ljudski.

Gost
Gost
26 dana prije

HVO su osnovali ,organizovali,naoružali i logistički pratili Hrvati BiH podpomognuti,financiski,od hrvacke ekonomske emigracije i politički podržala Hrvacka.Armija BiH je bila zadužena samo za ubojstva i progon pripadnika HVO-a.Sve drugo su politikanstva.

Bollero
Bollero
26 dana prije

Ima znači i onih patrijota koji ne razmišljaju jednosmjerno ? Iskreno da rečem- čudo. Ministre svaka čast na hrabrosti, čuvaj se i uzdravlju ti bilo.

Anonimac
Anonimac
26 dana prije

Ta brigada je bila komedija i sakupljaliste dezertera koji su na kraju prebjegli cetnicima. Najsladja stvar je sto su ocekivali spas od vizantijskih koljaca koji su ih odmah ubacili u radne vodove gdje ih je dobar dio bio ubijen sto od ABIH sto od Srbocetnika.Bijednici su pokusavali da maltretiraju zarobljene bosnjacke civile u radnim vodovima ,ali su ih Srbi u startu sprijecili u tome i upravo su HVO bojovnike(sic!) slali da kopaju rovove na najopasnijim polozajima.

Hrvoje Vukcic
Hrvoje Vukcic
Odgovori   Anonimac
26 dana prije

Ne lazi. Ma je li trebala slusati mudzahedinske zapoviejdi za harakrii akcijama. Htjeli ste ih kao topovsko meso izloziti prema Srbima, ili da vam oni idu Gorazde oslobadjati.

Papiga
Papiga
Odgovori   Anonimac
26 dana prije

Lazes pasce osuneceno. Jest okupljala ljude svih konfesija i nije ljude zavaljivala da ginu I bogalji ostaju. Za koga. Za kriminalnu bagru seljacku. Brigada je od sarajlija ne od papaka. Mrs!