Bregović o Štuliću, Čoli … i kako Severina »nije izabrala njega«

SARAJEVO – Goran Bregović kreće na turneju u Hrvatskoj kojom obilježava 40 godina “Bijelog dugmeta”.
Zajedno sa svojim orkestrom i sa Alenom Islamovićem sviraće u pet gradova, a prvi koncert održat će u pulskoj Areni, 8. kolovoza, pišu hrvatski mediji.
On je tim povodom dao intervju odgovarao i na pitanja njegove publike. Jedno od pitanja, naravno, ticalo se i Severine i njenog ukusa za muškarce, i konkretno za Igora Kojića. Bregović je bio duhovit:
“Pretpostavljam da je Severina uvijek znala dobro da izabere, čim nije odabrao mene”, našalio se.
Goran Bregović najtežim razdobljem u svom životu smatra početak rata na Balkanu, ali kaže da se “isplatilo”, jer ga je takva situacija prisilila da se još jednom pokrene.
Opisao je i neke svoje suradnje kroz karijeru. Za Tončija Huljića (53), Brega je imao samo riječi hvale: “On je vraški talentiran. On radi jako brzo i potpuna je suprotnost od mene. Volio bih da on ili Gibonni uspiju u inozemstvu, jer netko treba izvesti tu Dalmaciju u svijet i pokaže ljudima tu glazbu “.
Za Zdravka Čolića rekao je da jedini u našoj povijesti ima sklad velikog glasa i velikog talenta, a prisjetio se i svoje neuspjele suradnje s Johnnyjem Štulićem.
“Htio je da mu produciram ploču. Stigao je u Sarajevo i donio puno pjesama. Rekao sam mu da mogu samo nekoliko i on je otišao. Žao mi je da ga nema, to je velika praznina u toj generaciji glazbenika”, kaže Brega.
Za svog prvog pjevača Željka Bebeka kaže da voli puno raditi, za razliku od njega, ali ne sviđa mu se njegov daljnji glazbeni razvoj, javljaju srbijanski mediji, prenosi Radiosarajevo.ba