Brazil je jedna od rijetkih neovisnih zemalja na svijetu

Brazilci su najsretniji ljudi na svijetu. Blagoslovljeni su sunčanim i toplim vremenom veći dio godine, zemlju krase predivne plaže i u njoj žive prekrasni ljudi.
Pored svega navedenog, postoji još jedan razlog zbog kojeg Brazilci mogu biti sretni. Naime, kako Business Insider navodi, Brazil je jedna od rijetkih zemalja koja može opstati, a da ne ovisi o ostatku svijeta. Ova zemlja ima vlastite energetske zalihe, sami proizvode hranu, a posjeduju i vlastite proizvodne kapacitete, dakle, nitko im nije potreban. U zemlji živi oko 200 milijuna stanovnika, što je i više nego dovoljno da se održi gospodarski sustav koji godišnje generira preko milijun novih radnih mjesta. Brazil, kao najveća zemlja u Južnoj Americi, ima i jednu od najvećih svjetskih burzi,  vlastiti kreditni sustav i  vojsku koja je po veličini 13. na svijetu.
Osim toga, imaju i vlastitu kulturu – svoje filmove, glazbu, celebrityje…Jednostavno rečeno, Brazilcima nije potreban nitko i ne ovise o drugim zemljama, a portal navodi i zašto je to važno.

Cijeli se globalni financijski sustav temelji na ideji da SAD može i treba biti ekonomsko središte svemira. Naime, američka se valuta intenzivno koristi u svijetu, američke banke su kamen temeljac globalnog bankarskog sustava, a na temelju duga američke vlade funkcioniraju gotovo sva financijska tržišta diljem svijeta.
Ipak, stvari su danas malo drugačije. Navedena je struktura možda imala smisla prije nekoliko desetljeća, kada je san svake manje zemlje bio da izvozi u SAD. No stvari su se promijenile, a ostatak svijeta je ‘nadrastao’ takav sistem. Došlo je vrijeme da se sustav promijeni. Konkretan dokaz tome je i ova latinska država, koja pokazuje da je SAD znatno manje relevantan u globalnoj ekonomiji.
Rusija, Indija, Kina, Indonezija i Brazil su zemlje čija gospodarska uloga u svijetu raste i ne može se učiniti ništa što bi spriječilo nadolazeće promjene. Ovaj je trend očit  i može ga primjetiti svatko tko pridaje imalo pažnje stvarima koje se dešavaju na globalnoj sceni. Ustvari, američka politička elita  je jedina koja se pretvara da ne vidi ove trendove jer su previše zauzeti tiskanjem novca.
Ovaj je nadolazeći trend vrlo jasan i jedan je od onih o kojima će povjesničari u budućnosti govoriti. Ono što na portalu savjetuju je proaktivnost, diverzifikacija štednje i prihoda u jačim valutama i imovini poput zlata, zemlje, umjetnina i sličnim oblicima.