Published On: Čet, sij 17th, 2013

BRAT MIRSADOV: Poticaji nisu Jerkini

Program poticaja za poljoprivredu u 2013. godinu koji predlaže resorni ministar Jerko Ivanković Lijanović neće biti razmatran prije nego što se s njegovim sadržajem suglase predstavnici svih udruženja poljoprivrednika, rekao je za Dnevni avaz federalni Nermin Nikšić.
 
Rekao je kako je to zaključak Federalne vlade te kako se mora ispoštovati prije nego što on dođe na njezinu sjednicu.
– Moj stav je kako je u proteklom razdoblju bilo i previše problema na relaciji poljoprivrednici – Ministarstvo poljoprivrede i taj se odnos mora promijeniti kako bismo u budućnosti izbjegli situacije kakve smo, nažalost, imali jer su poticaji namijenjeni poljoprivrednicima, a ne za ispunjavanje nečijih predizbornih obećanja, rekao je Nikšić.
S druge strane, među poljoprivrednicima vlada nesklad, pa je na ovotjednim prosvjedima u Sarajevu zamalo došlo i do fizičkog obračuna dvaju struja, ”treća” pak strana tvrdi kako je ministar Lijanović platio za iscenirane prosvjede.
On, pak prijeti tužbbom Dnevnom avazu tvrdeći da svojim napisima omalovažava njegovu borbu za domaću proizvodnju, a Avaz se brani kako Lijanović u priopćenju u kojem novinama prijeti sudom nijednom riječju nije demantirao niti objasnio zašto je sporazum potpisao samo s udruženjima na čijem su čelu istaknuti članovi NSRzB-a.
Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza FBiH podnijet će krivičnu prijavu protiv Lijanovića, a od Federalne vlade traže da se prilikom rebalansa proračuna doda još 40 milijuna KM za potrebe poljoprivrednika.
(Dnevnik.ba)