Published On: Sub, lip. 2nd, 2018

BRANIMIR JUKIĆ: HDZ i SDA ohrabruju Lasića, a Tužiteljstvo odugovlači s optužnicom

Branimir Jukić, predsjednik Kantonalnog odbora DF HNK upozorio je danas na pokušaj zataškivanja državnog udara i pokušaja uspostavljanja granice na Ivan- sedlu od strane nelegalnog policijskog komesara Ilije Lasića a sve po nalogu Dragana Čovića i HDZ-a.

“Iako je proteklo deset dana od ovog skandaloznog čina, uopće nema nikakvih naznaka da li će protiv Lasića biti podignuta optužnica. Lasić vješto krije nalogodavce a institucije države ne rade svoj posao. U ovom slučaju na najgrublji način počinjeno je krivično djelo koje će po svemu sudeći ostati nekažnjeno”, rekao je Jukić.

– Ako Lasić kao nelegani komesar prođe bez sankcije, to će biti i više nego jasan znak HDZ-u da nastavi sa nelegalnim aktivnostima, a dizanje tenzija u ovome trenutku odgovara i HDZ-u i SDA, koje prećutim dogovorom podržavaju Lasićevo i onako nelegalno obnašanje funkcije komesara policije, kazao je Jukić.

Tko je Branimir Jukić?

Viši je i mršaviji brat  Zvonimira Jukića, inače  jednog vrhunskog eksperta za nezavisnost medija, koji je na čelu FTV-a već desetljeće i kusur. Tamo je uspio ući zahvaljujući isključivo vlastitim sposobonostima i kompetencijama. Nikako Slavi Kukiću i političkim namještenjima.

Braća Jukić , svijetli su dokaz kako Hercegovina nije jednoumna i kako to nije društvo uhljeba i ljudi koji se bave političkom trgovinom. Prkoseći režimu Dragana Čovića Zvonimir i Branimir, prihvatili su se teških poslova koje nitko nije želio. Ili da se ne lažemo, nitko nije imao hrabrosti. A sreća prati hrabre.

Tako je  u doba dok je Demokracija zvana Alijansa vladala hrabri Zvonimir postao jedan od direktora FTV-a. Slabo plaćen posao na televiziji koju je tek trebalo dizati.

Ni Branimiru nije nedostajalo hrabrosti. On je bio još odvažniji u borbi za malog čovjeka. Prkoseći ustaljenoj praksi kakva se očekuje od Hercegovaca, i prkoseći režimu HDZ-a, Branimir je prvo pristao obnašati veleposlanika Željka Komšića u Crnoj Gori ,

a potom tešku jako opasnu dužnost veleposlanika pri NATO-u u Bruxellesu.

Oba ta mjesta dobio je isključivo prema vlastitoj sposobnosti i preferencijama, nikako po političkoj liniji tadašnjeg SDP-a. Borbom za običnog čovjeka. I borbom protiv nacionalizma. Koju je pokrenuo najveći sin naših naroda, naš drug i tadašnji predsjednik Željko Komšić.

Sve su to listom , dakako slabo plaćeni poslovi na koje su se samo hrabri usudili ići. Danas Zvonimir vodi FTV, najobjektivniju TV s ovih prostora kojoj zavidi i BBC, dok Branimir  vodi Hercegovački forum te DF Željka Komšića i pokazuje nam gdje je naša budućnost. I gdje je budućnost Ilije Lasića. Na sudu.

Njegov apel da se optuži Iliju Lasića vrhunac je njegove dosadašnje fascinante  karijere, nepotkupljivosti, služenju istini, pravdi i demokraciji. Hercegovina , dakle, može biti ponosna.

Ako ikada bude srušen režim Dragana Čovića kao i podivljali fašizam u Hercegovini, Lenjinovo šetalište u Mostaru treba preimenovati u Aleju Zvonimira i Branimira – boraca protiv svih oblika režima.

Ako Zagreb ima Aleju sestara Baković zašto Mostar ne bi imao šetalište Zvonimira i Branimira? Ili barem dječiji vrtić Zvonimir i Branimir? U kojem bi djeca mogla učiti kako se recimo definira  lukrativnost u modernim tržišnim ideologijama.Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer