Published On: Pon, velj 28th, 2022

Brane Mehmedovića i prijete Lovrinoviću: “Ako ne možeš shvatit da si Bosanac, kupi prnje i pravac ‘rvatska”

APO. Arogantnost, prijetnja, osuda. Tako bi se ukratko mogla nazvati formula koju bošnjački radikali koriste nad hrvatskim političkim predstavnicima.

Kad god neki hrvatski politički predstavnik u BiH javno djeluje, bilo da je to na korist hrvatskog naroda i države BiH kao tri konstitutivna i ravnopravna naroda, bilo da je neka druga tema koja se bošnjačkim radikalima ne sviđa, APO je gotovo neizbježan. Arogantno se tom istom zastupniku prijeti, a potom se njegov čin osudi, iako, u stavovima hrvatskih političkih predstavnika uglavnom nema ništa sporno.

Ovoga puta slično je prošao i Nikola Lovrinović, koji je šef hrvatskog kluba u državnom parlamentu, odnosno, jednom od njegova dva doma – Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine (inače, Parlamentarna skupština BiH ima zastupnički i dom naroda).

Lovrinović poslao pismo

Nikola Lovrinović uputio je nedavno pismo Josepu Borrellu, visokom povjereniku za vanjsku i sigurnosnu politiku EU, a kao reakciju na pismo Šemsudina Mehmedovića.

Opširnije o samom pismu možete čitati OVDJE, a pisanje Lovrinovića Borellu je izazvalo mnoštvo reakcija kod bošnjačkih radikala koji su Lovrinovića zvali, slali mu prijeteće SMS i mail poruke i slično.

Jedan od takvih mailova je stigao i na službeni Lovrinovićev mail, a u koji je uvid imala redakcija portala Bild.ba.

Mail je prepun suludih političkih i politoloških konstrukcija u kojemu se Lovrinoviću objašnjava da je on, zapravo, Bosanac, da Hrvati žive u Hrvatskoj, da je Bosna i Hercegovina zapravo nekakva imaginarna Bosna, u kojoj vladaju Bosanci.

“Nikola…Bosanci su siti neprijatelja Bosne kao što si ti i ako ne možeš shvatiti da si BOSANAC kupi prnje i pravac ‘rvatska jer u CJELOVITOJ BOSNI biće mjesta samo za BOSANCE koji govore BOSANSKI JEZIK i razvijaju osjećaj BOSANSTVA i BOSANSKE NACIJE…”, navodi se u mailu koji je Lovrinoviću poslao izvjesni Senad Kunosić.

Bild.ba je kontaktirao i samog Lovrinovića. On smatra kako BiH može uspjeti isključivo kao država tri konstitutivna i u svemu ravnopravna naroda te da će se provjeriti ima li u mailu osnova za kaznenu odgovornost na nacionalnoj osnovi.

Kazneneni elementi

“Cijeli svoj politički vijek radim na dobrobit BiH kao države tri konstitutivna i u svemu jednakopravna naroda. Mailovi poput ovog me ne mogu u tomu pokolebati, nego naprotiv, daju mi dodatan motiv da se vidi koliko je važno svesti ovakve radikalne elemente na političku marginu. Nažalost, mnogi mediji, političke stranke i pojedinci, uglavnom u Sarajevu, imaju slične stavove kao i spomenuti gospodin, ali će na kraju pobijediti one opcije koje BiH razumijevaju kao državu tri konstitutivna i u svemu ravnopravna naroda. Ili takva ili nikakva BiH jedina je opcija. Radikali to znaju, zato i šalju ovakve očajne mailove i poruke, no ovaj put ćemo vidjeti imali u poruci i kaznene odgovornosti za jezik mržnje na nacionalnoj osnovi”, rekao je za Bild.ba Nikola Lovrinović.

 

guest
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
ŠkrabaloCG
ŠkrabaloCG
2 mjeseci prije

Ne živite u mržnji, živite u ljubavi.

Vrijeme je da ostavite prošlost iza sebe i pružite priliku budućnosti.

EugenSavojskiPrži
EugenSavojskiPrži
Šta ti kažeš na ovo?  ŠkrabaloCG
2 mjeseci prije

Može ali kad vratimo ono što je naše i turčiće triba direktno šakom u vugla!

Gradjanski ekstremizam
Gradjanski ekstremizam
2 mjeseci prije

Ne postoje hrvatski politički predstavnici. Postoje pripadnici hrvatskog naroda kao dio političkog sistema BiH

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Gradjanski ekstremizam
2 mjeseci prije

to ti okaci macku o rep. 1-2-3 babo Alija potpisao.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Gradjanski ekstremizam
2 mjeseci prije

Kad zatvoris onu djamiju na Alipasinom polju…potlisujem….🐏

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Gradjanski ekstremizam
2 mjeseci prije

U biH potu,re postoje 2 naroda Hrvati i srbi a trći su potu,rice tj. Izdajnici ova 2 naroda ,od toga 90% iz Hr.narodnog korpusa.ne postoji nikakva bosna ni nacija bosanci, vi možete pričati potu,rad i pjeniti se ali vi ste za nas samo osun,ećene izdajničke potu,rice i TO ĆE TE OSTATI ZAUVJEK.,A VI NAS ISTERAJTE KADA STE SILA buuuuhaaaaaaa potu,rad.

Mexico
Mexico
Šta ti kažeš na ovo?  Gradjanski ekstremizam
2 mjeseci prije

Nejma Bejiha tu ćemo umjetnu tvorevinu još u detalje raznijeti i uništiti

Neron
Neron
2 mjeseci prije

Taj “Senad” je i meni prijetio naravno riječ je o običnom trollu koji prijeti svakome tko se ne slaže sa politikom Bakira Izetbegovića i poziva na poštivanje Daytonskog MIROVNOG sporazuma i konstitutivnosti naroda

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Neron
2 mjeseci prije

g. Ćunosić je obicna .una

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Neron
2 mjeseci prije

Ma to je jedno gladno i jadno potu,re…

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

TALIBANI SVATITE JEDNOM DA SU HRVATI KONSTITIVNA NAROD U BIH BIH NIKAD NEĆE BIT ISILOVSKA DRŽAVA VI ŽIVITE U ZABLUDI RIĐOBRADI I KOMŠIĆ VAS VODE U PROPAST ŠTO PRIJE SVATITE BIT ĆE VAM BOLJE MOJ SAVJET SKINITE IH A NIKŠIĆ NIJE NIŠTA BOLJI ZATO PAMET U GLAVU

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Mošnje su najzaostalija muslimanska nakupina na svijetu. Nisu se u stanju niti prehraniti a kamoli voditi državu. Kako je vode vidimo po kriminalnom vrhu koji je svaki dan na sudu.. Pojas Gaze je tu i uskoro se zatvara kapija.. 😁

HrvojeHrvatinić
HrvojeHrvatinić
2 mjeseci prije

Baliye iz 23% se ufurali da su sila što nisu,izmislili sebi i sklepali 93g brzinski nacionalnost i ako je riječ o običnoj ekstremističkoj islamističkoj skupini(WTC 11 09 2001)bez identiteta ti isti nomadi,čergarii su počeli svojatati ono što nije nikada bilo njihovo tj.tursko no šaka jada,bjede pokušava isprovocirati i najvjerojatnije da će ISILovi čergarii isprovocirati sukob u središnjoj Bosni ali ćemo vam odgovorit i vratiti jer ste u okruženju no ovaj put idemo do kraja jer nedamo turčićima da se gnjoje na kršćanskoj zemlji! Muslimani,NIKAD nećete dobiti suverenost niti državu na ovome našem svetom području a protektorat ćemo uništiti ili ovako ili onako ali ćemo je dokrajčiti bez obzira što Fratriizani i dodriinaši frfljaju!

Jozo
Jozo
2 mjeseci prije

Mošnji ne možeš vjerovsti i kada ti darove nosi.Pametnom dosta.