Published On: Uto, kol 21st, 2018

BRADARA: Gloria Lujanović nije sama, ona je glas svih nas

Predsjedavajuća Doma naroda parlamenta FBiH Lidija Bradara osudila prijetnje upućene novinarki portala Dnevnik.ba Gloriji Lujanović.

Bradara je kazala kako je “grijeh” kolegice Lujanović u tomu što istražuje teme ratnih zločina Armije BIH. Teme koje se ne sviđaju političkom Sarajevu.

Podsjećamo, na društvenoj mreži twitter prije nekoliko dana korisnik ili korisnica skriven iza nadimka Smjehuljak pozvao je na nasilje protiv kolegice Lujanović.

“Vidjevši  odvratne prijetnje upućene novinarki Lujanović, moja prva reakcija je bila čisto zaštitnička, majčinska, uz gnušanje i ružne riječi pa i nevjericu jer je više zaista nevjerojatno do koje mjere je javni bh. prostor kompromitiran i zloupotrebljavan. Imam sreću poznavati Gloriju još prije njenih novinarskih početaka kao svojevrsnu aktivistkinju kako za kulturnu i književnu afirmaciju tako i afirmaciju bh. Hrvata kao političkog naroda. Međutim, sve ovo je nevažno jer imam potrebu, a kao javna osoba i dužnost, reagirati i ako ništa drugo, osuditi napade upućene joj prije nekoliko dana, mada kako čujem, oni traju puno duže”, istaknula je Bradara.

“Nažalost, za razliku od recimo ‘gospode’ Suljagića ili Bajrovića, nemam vremena tako aktivno pratiti društvene mreže jer za razliku od njih, osobno se ipak nešto konkretnije bavim politikom i nadam se, odgovorno obnašam svoju dužnost. Ipak, svako malo, nemoguće je ne primijetiti gruba kršenja medijske etike ali i napade na medije i medijske ličnosti. Kako je već i pisano o ovom slučaju, Glorijin ‘grijeh’ je istraživanje tema koje se političkom Sarajevu ne sviđaju i samim time trebaju biti ignorirane, negirane a svi oni koji o njima pišu ili govore, sustavno diskreditirani, ili nešto još gore”, smatra Bradara.

Bošnjački “intelektualci”, dodala je, pri tome ne biraju sredstva ni riječi što je, kako kaže, više puta osjetila i na svojoj koži te su, kao i u slučaju Glorie Lujanović a tako i njenom, izostale reakcije bilo kakvih udruga ili instiucija.

“Upravo je Gloria nerijetko radila posao upravo tih istih nevladinih organizacija ili institucija borivši se za priče i pravo na istinu, a onda i pravdu, i one hrvatske strane koju bošnjačka javnost nerijetko nepriznaje pa čak i ne prihvaća. Međutim, mora im biti jasno da Gloria nije sama. Ona je samo glas svih nas, hrvatskog naroda u BiH a pogotovo naše Središnje Bosne. Stoga se mi, kao ni ona, vjerujte nećemo umoriti”, izjavila je Bradara za Dnevnik.ba.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare