Published On: Sub, sij 4th, 2014

Bračni par iz BiH mučki ubijen u svojoj kući u Hurghadi

Egipatska policija pronašla je tijela dvoje švicarskih državljana ubijenih i zakopanih ispod palme u vrtu njihove kuće u ljetovalištu Hurghadi, tjedan dana nakon što je prijavljen njihov nestanak, izvijestila je egipatska državna televizija.

Kako portal Klix.ba saznaje, radi se o bračnom paru Fahrudinu i Sejidi Muratović iz Teočaka.

Ovu informaciju za sarajevski portal potvrdila je Fadila Muratović, supruga Fahrudinovog brata Abdulaha koji također žive u Švicarskoj.

Svi smo u šoku i nevjerici. Trebali su se vratiti pred Novu godinu u Švicarsku. Međutim, desetak dana se nisu javljali nakon čega je njihova kćerka pozvala policiju koja je na kraju otkrila da su ubijeni i zakopani ispod palme u vrti njihove vile u Hurghadi“, kaže Fadila za Klix.ba vidno potresena.

Kako su kazali susjeti Muratovića, Fahrudin je Snježnicu kod Teočaka napustio kao 20-godišnjak te se uputio u Švicarsku.

Egipatska državna televizija izvijestila je da istražitelji sumnjaju kako su za njihovu smrt odgovorni pripadnici osiguranja vile.

Sumnja se kako je njih dvoje ubio čuvar njihove kuće uz pomoć dva prijatelja, kako bi opljačkao njihovu imovinu, rekao je jedan dužnosnik.

Tijela su pronađena tjedan dana nakon što je prijavljen njihov nestanak.

Kriminal u Egiptu u porastu je nakon što je bivši egipatski predsjednik Hosni Mubarak svrgnut sa vlasti 2011. godine.

bljesak.info