Published On: Čet, svi 20th, 2021

Božo Petrov: Vratit ćemo Srđ građanima

KANDIDAT Mosta za dubrovačko-neretvanskog župana Božo Petrov poručio je u danas kako će kao župan poštivati odluku Visokog upravnog suda te vratiti obuhvat projekta golfa na Srđu iznad Dubrovnika s 300 na 100 hektara.

Petrov je na konferenciji za novinare na prostoru tvrđave Imperijal iznad Dubrovnika prozvao aktualnog župana i svojeg suparnika u drugom izbornom krugu Nikolu Dobroslavića da već četiri godine nije proveo odluku Visokog upravnog suda.

“To nije propust, već odluka kojom pogoduje investitoru. Vratit ćemo Srđ građanima. Ne može povjerenik, kojeg nisu izabrali građani, mijenjati obuhvat i urbanistički plan, a pogotovo ne triput povećati obuhvat projekta”, rekao je Petrov. 
Dodao je kako su se građani u protekle četiri godine mogli uvjeriti da župan Dobroslavić to ne želi napraviti.

“Više nemamo pravo gubiti vrijeme”

“Možda je Dobroslavić kao čovjek fenomenalan, ali kao župan je propustio četiri godine razvoja županije. Više nemamo pravo gubiti vrijeme. Imamo najveći potencijal, a nemamo nikakav rast industrijske proizvodnje. Imamo 20 posto primorja, a najmanje nautičkih luka i vezova za građane. Ili ćemo razvijati županiju ili ćemo se svi zajedno pokupiti. Neka bježe oni koji ne vole ovaj kraj, a ja ga volim i za njega ću raditi”, izjavio je Petrov.

Petrov je istaknuo i kako dubrovački branitelji zaslužuju dostojno uređen Muzej Domovinskog rata.

“Iako je Muzej Domovinskog rata u tvrđavi Imperijal osnovan 2016. godine, još uvijek nije dostojan branitelja. Nije dovoljno uloženo. Treba im se odati prava počast”, zaključio je Petrov.