Published On: Pon, lip 28th, 2021

Božinovića pitali zašto Srbi sada mogu ulaziti u Hrvatsku bez ikakvih ograničenja

Potpredsjednik vlade, ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović danas je u Zadru.

Govorio je o modernizaciji zadarske prometne policije, ali je odgovarao i na pitanja oko koronavirusa.

Novinari su ga pitali kako to da državljani Srbije smiju ući u Hrvatsku bez ikakvih ograničenja.

Te odluke koje se utvrđuju na razini EU utvrđuju se na temelju toga iz koje države građani dolaze. Mi ćemo u sljedećih dan-dva donijeti novu odluku. Danas epidemiološka služba raspravlja o prelasku granice, bit će predstavljeno na Stožeru, pa ćemo donijeti odluku kako će se od 1. srpnja prelaziti granice. Sad je cijela Europa u zelenom i dosta je trećih zemalja u zelenom, ali svaka zemlja može odlučiti kako će se prelaziti njezine granice – rekao je Božinović, prenosi Index.hr.

Dodao je da misli da će od danas u zelenom biti i BiH. Rekao je da će iz zemalja u zelenom oni u tranzitu prolaziti bez testa, preboljenja i cijepljenja, a da se o pravilima za boravak u Hrvatskoj još raspravlja.

Rekao je da je cijepljenje jedini izlaz iz ove situacije i da će tako prije doći do ublažavanja mjera. Dodao je da bi već u kolovozu u Europi mogao postati dominantan delta soj koronavirusa.

Hoće li biti četvrtog vala ovisi samo o nama”, rekao je Božinović, navevši primjer Portugala, čiji se dijelovi zatvaraju zbog pogoršanja epidemiološke situacije, što je povezano s delta sojem. “Vidjeli ste kakva je situacija u Portugalu koji se zatvara, ne cijeli, ali dio oko Lisabona. Dakle, to je to, ovisi samo o svakome od nas, mi se nadamo da to možemo izbjeći – rekao je.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x