BOZDAG: Serija Sulejman Veličanstveni je neistina i kleveta!

Zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag tijekom posjete Tirani izjavio je za agenciju Anadolija da serija “Sulejman Veličanstveni”, inače jedna od najgledanijih serija u zemljama Balkana, nije u skladu sa stvarnom poviješću.

“Kada su serije povezane s povijestima karakterima, očekuje se da budu u skladu s povijesnom stvarnošću. Međutim, ako pogledamo seriju „Sulejman Veličanstveni“, možemo vidjeti da nije utemeljena na stvarnim događajima i radi se o izmišljenim scenama”, kazao je Bozdag.

Dodao je da je “potrebno da ljudi znaju da je većina stvari u ovoj seriji utemeljena na lažima i na kleveti”.

Također je objasnio da je svaki dobronamjeran i objektivan umjetnički i filmski rad dobrodošao kako bi javnost saznala pravu istinu o ovom velikom i poznatom svjetskom vladaru.

“Mi nismo protiv televizijskih serija koje bi Sulejmana Veličanstvenog prikazale onakvim kakav je on u stvarnosti bio. Mi se protivimo serijama koje iskrivljuju poznate povijesne činjenice, i koje iznose klevetu o stvarnim događajima, izjavio je Bozdag.

On je kazao je da se oštro protivi zloupotrebi povijesnih činjenica, jer time se želi nanijeti šteta stvarnoj povijesti.

– Normalno je da se raspravlja o serijama. Posebno zato jer je ova serija postala vrlo gledana ne samo na Balkanu i u Turskoj nego i u mnogim državama u svijetu. Ne protivimo se seriji koja bi pošteno i istinito opisala Sulejmana Veličanstvenog. Mi nismo protiv serije, ali jesmo protiv toga da se iskrivljuju stvarne povijesne činjenice, rekao je Bozdag.