Published On: Pet, kol 13th, 2021

Bošnjački članovi Predsjedništva BiH održali sjednicu bez Dodika, donijeli jedan zaključak

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je danas održalo izvanrednu sjednicu. Sjednici su prisustvovali predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Na sjednici je donesen zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo sigurnosti BiH da iskoristi sve mehanizme kako bi se osigurao adekvatan odgovor na trenutnu, ali i buduće situacije, vezano za prirodne katastrofe, uključujući požare, prenosi N1.

Ministarstvu sigurnosti BiH je preporučeno da se konzultira sa Euroatlantskim koordinacijskim centrom za odgovor na katastrofe (Euro-Atlantic Disaster Response Coordination Centre – EADRCC).

O poduzetim aktivnostima Ministarstvo sigurnosti BiH će izvještavati Predsjedništvo Bosne i Hercegovine svakih 7 dana.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić ranije je poslao pismo NATO stožeru u Sarajevu, kao i zapovjedniku EUFOR-a u kojem je zatražio njihov angažman (helikoptere) za gašenje požara u Bosni i Hercegovini.

Kako je potvrđeno iz njegovog ureda, Komšić se na taj potez odlučio obzirom da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi dati suglasnost za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH, te imajući u vidu da po Zakonu o obrani sva trojica članova Predsjedništva BiH moraju dati suglasnost za angažman resursa OS BiH.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x