Published On: Uto, pro 15th, 2020

BAKIROV TAMAGOTCHI ZA VIZNE ODNOSE S ISLAMSKIM ZEMLJAMA: Toliko je poludia na Lavrova da je to na trenutke djetinjasto

BiH nije velika država, ali je vrlo važna svjetska država, rekao je to u emisiji BHT1 uživo starija polovica bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Kako neće biti važna kad su se za njenu slobodu borile velike svjeCke sile. Kosovo, Sirija, Jordan, Egipat, Saudijska Arabija, Turska, Pakistan itd.

Potom je ispalio sljedeću glupost: BiH ima svoje dostojanstvo i svoj ponos i ono što smo uradili Komšić i ja je bilo u funkciji zaštite dostojanstva i ponosa BiH.

Dostojanstvo je valjda kad je svaki trećerazredni diplomat u BIH važniji od same BIH a ponos je kad skupina građana van BIH (PIC) samovoljno promijene BH sustav po kojem ona funkcionira, bez da uopće o tome informiraju građane i narode u BIH. (Aneks 10 promijenjen je bez znanja BH naroda i građana i Inzku su date ovlasti božanstva)

Postoje pravila koja se trebaju poštovati, a nisu poštovana prilikom posjeta, posebno kada je u pitanju sadržaj izjava gospodina Lavrova i ja se nisam pojavio na sastanku kojeg smo i Komšić i ja potvrdili ranije – kazao je Džaferović.

Postoje pravila Ustava koja se moraju poštovati, recimo da svaki član predsjedništva bude legitiman i da ima većinu u domu naroda kako bi imao pravo veta. Komšić to nema niti je legitiman. A Šefik pravo veta ima iako je i on nelegitiman jer ne predstavlja većinsku volju Bošnjaka.

Dodao je kako je Lavrov trebao poštovati institucije BiH, pri čemu je prešutio da ih on i Komšić ne poštuju.

Oni naime negiraju volju cijelog jednog  BH naroda. Cijelog jednog BH teritorija. Osim toga BIH Ustav nikad nije dopustio naturalizaciju terorista. Iz stranih zemalja nego je potpisao njihovo izručenje. Jel šjor Šefika zna tko im je dao BH pasoše?

– Lavrov kaže da poštuje Daytonski sporazum, da je Rusija opredjeljena za poštivanje Daytona. Ako je to tako, onda se moraju poštovati institucije BiH, zastava BiH, a to jučer nije bilo tako.

Nije li zastavu BIH nametnuo Visoki predstavnik bonskim ovlastima, koje nisu u skladu s Daytonom?

Moraju se poštovati i odluke BiH, a to je NATO put, a ministar vanjskih poslova Lavrov je podržao rezoluciju Skupštine RS-a o vojnoj neutralnosti – dodao je bošnjački član Predsjedništva.

BH Predsjedništvo niti BH institucije nisu donijeli zajednički stav oko NATO puta. BIH nije u NATO-u. Zašto Šefik to ne poštuje?

Spomenuo je i OHR za kojeg je Lavrov kazao kako treba napustiti BiH.

– BiH ne može funkcionirati bez OHR-a, a to je oprečno izjavi (op.a. Lavrova) da poštuje Daytonski sporazum jer je zatražio odlazak OHR-a…

Toliko o dostojanstvu. Čovjek koji je maloprije govorio o dostojanstvu i ponosu naše zemlje sada tvrdi da ta “SvjeCki važna zemlja ne može funkcionisati brez stranog božanstva. Nametnutog” Zašto? Zato što Strano Božanstvo pleše po notama  SDA ilahija i kasida. Kado da nikad nije čulo za SDA prste u WTC napadu 9/11/2001.

Kada se pogleda sve skupa, vidjet ćete da je to bio sastanak sa svim dužnosnicima iz entiteta Republika Srpska i sa srpskim dužnosnicima s državne razine – rekao je Džaferović spomenuvši i sastanak s Čovićem.

– Nakon toga se Lavrov susreo s Čovićem i sa zamjenikom ministra vanjskih poslova, također Hrvatom. To je tako koncipirano da se održavaju sastanci s predstavnicima naroda, a ne s predstavnicima institucija. Svi koji dolaze u BiH morat će poštivati institucije BiH – kategoričan je Džaferović.

Pa šta, kako je gledati Hrvatima treći mandat kako našu zemlju predstavljaju dva Bošnjaka? Šefika kao da je potpuno izgubija osjećaj za pravdu. Doduše postoji i s naše strane naivnost da u SDA postoji osjećaj za pravdu i da je ta stranka nekada doista željela bilo što do raspad BIH.

Džaferović je komentirao i odlaske srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Beograd. Kao da je njegovo da i time moderira:

– Ne znam što je radio tamo, ali bi bolje bilo i za njega i za sve one što ih predstavlja da dolazi u Predsjedništvo BiH, da skupa radimo na boljitku ove zemlje – kazao je.

Kako se skupa s Dodikom radi na boljitku BIH? Tako što se lobira da on dođe na US crnu listu umjesto da je na njoj Šefik. Tako što se Srbe naziva genocidnim narodom a Hrvete UZP narodom? Jesu li prema toj logici prenošenja kolektivne odgovornosti s partije na narod Bošnjaci WTC-teroristi? Koljači iz Grabovice? Zulfikari? Handžar diverzanti? Naravno da nisu. No prema Šefiku jesu.

Komentirao je i sastanak ministrice Turković s Lavrovim.

Ona je domaćin, Lavrov dolazi u našu zemlju, ja sam znao da će se sastati i tu nema ništa sporno. Komšić i ja smo dvojili što uraditi. Ovo je ozbiljan potez, alternativa je bila da odemo na sastanak i kažemo sve ono što smo rekli na konferenciji za medije. Sastanak gospođe Turković je sasvim normalan i trebao se održati – smatra bošnjački član državnog predsjedništva.

Na upit kakve posljedice očekuje nakon ovog, Džaferović je rekao da je ono što su on i Komšić uradili “poruka bh. javnosti, Ruskoj Federaciji, Americi, NATO-u”.

Jeste poruka je. Shvatili smo. OHR se mora poštovati al se Rusija koja je članica OHR-a ne mora.

Jako mudro.

Aj sad zaustavite prosvjede Srba i Hrvata prema OHR-u kada zatražimo da napuste našu zemlju. A onda nam sami nametnite svoju hairli građansku državu. Bez strane sile. Bez petrodolara.

I da, hoće nam netko. odogovoriti na pitanje zašto Šefik , KSM drug nije na crnoj listi SAD-a a Dodik jeste?