Published On: Ned, lis 11th, 2020

SAMO ISTOČNO: Džaferović za samostalni službeni posjet izabrao vrlo važnu destinaciju za našu mnogo jaku zemlju – Pakistan

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, boravit će 21. i 22. listopada u posjeti Pakistanu, potvrđeno je za “Avaz” iz više izvora.

Suglasnost za odlazak Džaferovića dala su i ostala dva člana Predsjedništva na sjednici krajem kolovoza. Ovim je potvrđeno pisanje da Džaferović ide za Pakistan, a, kako je rečeno, on će otputovati 20. listopada sa Sarajevskog aerodroma.

Ovo će biti prva samostalna službena posjeta Džaferovića jednoj državi. Do sada je putovao u Tursku, ali sastanak s turskim predsjednikom održan je u okviru Foruma o globalizaciji.

Pretpostavlja se da će Džaferović u Pakistanu potpisati sporazum o readmisiji državljana te zemlje iz BiH. Za sada nije poznato s kim će se službeno susresti u Islamabadu.

Putovanje u Pakistan dolazi nakon dvije ture razgovora u Bruxellesu, gdje je bio sa Željkom Komšićem i Miloradom Dodikom. U međuvremenu, Džaferović je posjetio i Kakanj.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>