Published On: Pon, sij 14th, 2013

BOŠNJAČKE ELITE I DALJE RATUJU OKO TUĐIH PRAVA: Tihić je za treći entitet, a nama podmeće kanal na hrvatskom…

Socijaldemokratska partija BiH (SDP BiH) nastavila je igrati igru koju sarajevska kotlina igra već godinama. Radi se o međusobnom optuživanju oko toga tko je to pristao “dati” Hrvatima entitet, kanal, izbornu jedinicu i sl. Begovski mentalitet i od stranaka koje se nazivaju navodno demokratskima ili što je još strašnije socdemokratskima učinio je svoje. Ne čudi što jedan Sandžaklija Radončić ne kapira da je pravo na TV kanal ne samo ustavno i osnovno nego ujedno i europski standard. Ali čudi kada se oko toga pravda SDP koji je navodno iznad prostog bošnjačenja. Na primjeru kanala na hrvatskom jeziku vidljivo je koliko je SDP socdemokratski. Pravdaju se tako oni “anacionalni” socdemokrati bošnjačkim nacionalšovinistima da nisu “pristali” na hrvatski kanal. Kao da je hrvatski kanal doista bošnjačko pitanje. Dodudše netko je bošnjačke elite u to stvarno i uvjerio.

Da oni Bošnjaci, mogu narodu koji je ravnopravan u FBIH određivati hoće li ili neće imati TV kanal na svom nacionalnom jeziku. Ako je to plafon bošnjačkog suživota , kuću zvanu Federacija treba početi rušiti odmah! Sada! Ovaj tren! Ista stvar je s entitetom, izbornom jedinicim i tzv. hrvatskim pitanjem. ELite u Bošnjaka zapravo ne kontaju da rješavanje hrvatskog pitanja nije samo političko nego i civilizacijsko pitanje. Rješavanjem tog spora, ili inzistiranjem na tome da Hrvati u BIH i dalje ostaju moderni europski Kurdi pod čizmom neootomanske politike, izbor je koji će Bošnjake okarakterizirati ili kao modernu europsku naciju ili pak kao tursko neoliberlno političko roblje koje još uvijek u “europskoj” Bosni primjenjuje bliskoistočnu praksu.
Povijest međusobnih optužbi ove ili one bošnjačke elite, oko popuštanja malobrojnijima stara je koliko i daytonska BIH. Od prvog dana potpisivanja Daytona,  traje i obmana bošnjačke javnosti kojom ih truju njihove elite. Tada je naime bošnjački narod, uvjeren, kako je dobio rat, i kako su mrska Šumska, i još mrža HRHB zauvijek kapitulirale. Kapituliralo je međutim nešto drugo. Sarajevski san o centraliziranoj BIH i Alijin san o BIH kao nacionalnoj državi Bošnjaka. Sve od tada pa do danas, ironično, Bošnjaci postaju žrtve mass propagande vlastitih elita. Umjesto da ih suoče sa stvarnošću i uvjere kako je jedini put put dijaloga i kompromisa sa druga dva naroda, njihovi lideri, kako se koji izborni ciklus primiče, peru mozgove vlastitom narodu maksimalističkim ciljevima. BIH tako tapka u mjestu. već drugo desetljeće, ucjenjena bošnjačkim nacionalizmom kao najodgovornijim nacionalizmom u zemlji, koji zemlji ne da ni naprijed ni nazad.
Za to vrijeme, dok traje proces trulenja države kao institucije, njena bogatstva, banke, i sve vrijedno u njoj, uzimaju strani kolonizatori. Kada dođe dan prosvjetljenja, i kada ti koji to trebaju shvatiti shvate, koji je jedini ispravan put, i naši nerođeni praunuci bit će zaduženi do grla. BIH koja još uvijek ima šansu postati moderna i jaka država upravo zbog svoje specifičnosti koja spaja tri svjetske civilizacije u sebi, tada će konačno postati nepovratno porobljeni i zaduženi kolonizirani međuprostor koji sam sobom nikada neće moći upravljati. Satrapija.
(nzirdum l poskok.info) 
 
Priopćenje:
SDP najoštrije osuđuje SDA pokušaj podmetanja SDP-u nepostojećeg i navodnog dogovora s HDZ-om u vezi etničkih kanala
SDP je već osudio preglasavanje u Vijeću ministara i najavio svoju borbu za obaranje ovog štetnog i u potpunosti nepotrebnog zakona u Parlamentu BiH, saopćeno je u nedjelju iz SDP-a.
Svi sporazumi koje je SDP ikada sklapao bilo s kim, navodi se u saopćenju, bili su javni i transparentni i u interesu države i građana BiH, što se ne može reći za SDA i njenog predsjednika.
– Najbolji primjer i ilustracija njihove logike ogleda se u sramnom i kapitulantskom prudskom sporazumu kojim je Sulejman Tihić prihvatio treći entitet u našoj zemlji, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP BiH.
(FENA/md)