Published On: Čet, svi 20th, 2021

SARAJEVO SE POČINJE SUOČAVATI S REALNOŠĆU: Komšić i Izetbegović su odveli državu u sunovrat

Tijekom kampanje za izbore 2018. godine, u potpunosti sam se slagao sa s Komšićem da se država ne smije prepustiti SNSD-u i HDZ-u, ali je iskoristio prvu priliku za trgovinu pozicijama, te je sa retrogradnim silama svezao zastave na štetu interesa države. Podsjećam da je Željko Komšić zajedno sa partnerima smijenio Vijeće ministara BiH za koje izbori nikad nisu bili upitni, da bi imenovao Zorana Tegeltiju i omogućio SNSD-u i HDZ nikad veće sudjelovanje u upravljačkim pozicijama i tihu blokadu institucija na nivou države uz zamrzavanje Federalne vlade”, poručio je Čolpa, prenosi Dnevni avaz.

Dodao je da “nakon što smo se suočili sa problemom financiranja lokalnih izbora, sada nam se najavljuje da se opći neće nikako održati”.

Pojednostavljeno, formiranjem Vijeća ministara BiH u kojem je sudjelovanje uzeo Komšić potpuno je paraliziralo FBiH, a državu prema njegovim riječima dovelo do tolikog stupnja neizvjesnosti i disfunkcionalnosti da nismo sigurni da li će građani moći ostvarivati svoje osnovno demokratsko pravo, pravo na izbor. Od osobe koja je trenutno zaposlena na poziciji kolektivnog šefa države podrazumijeva se da preuzme odgovornost za stanje u kojem se država nalazi. Kako je Komšić dogovarao i spajao Dodika i Čovića na nivou države, tako bi trebao raditi na tome da iznađe rješenje za katastrofu u koju nas je doveo ili najmanju ruku bio suučesnik, zaključio je Čolpa.

Bild.ba

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>