Published On: Sri, kol 1st, 2018

U MAJORIZACIJE SU KRATKE NOGE: Dunović slagao Inzku da se sastalo Zakonodavno-pravno povjerenstvo

Dunović je je pokušao dovesti Inzka u zabludu tvrdeći da se 30. srpnja sastalo Zakonodavo-pravno povjerenstvo Doma naroda PFBIH, što se nije dogodilo jer za održavanje sjednice nije bilo kvoruma.

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović uputio je zahtjev visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku u kojem traži tumačenje amandmana na Ustav Federacije BiH koji su sastavni dio Poslovnika Doma naroda Parlamenta FBiH u vezi pokretanja zahtijeva za vitalni nacionalni interes.

Dunović smatra kako je na sjednici Doma naroda PFBiH na kojoj pokrenut vitalni nacionalni interesi zbog Prijedloga zakona o izbornim jedinicama u FBiH i smjene Drage Puzigaća s dužnosti dopredsjedatelja Doma naroda, prekršen Poslovnik Doma naroda PFBiH, a samim tim i Ustava FBiH.

U svom zahtjevu iznio je niz poznatih stavova sarajevske političke čaršije, ali ono što je vrijedno spomena je da je pokušao dovesti Inzka u zabludu tvrdeći da se 30. srpnja sastalo Zakonodavo-pravno povjerenstvo Doma naroda PFBIH, što se nije dogodilo jer za održavanje sjednice nije bilo kvoruma.

FAKE NEWS U REŽIJI JASENKA TUFEKČIĆA Sarajevski mediji objavili lažnu vijest, evo o čemu se radi

Predsjednik Povjerenstva Jasenko Tufekčić (SDA), inače dopredsjedatelj Doma naroda PFBiH je zapisnik sačinio tako da daje privid da je sjednica održana i da je Povjerenstvo usvojilo neke odluke. Međutim, u prvom dijelu spornog zapisnika stoji da je zbog nedostatka kvoruma održan samo “radno-konsultativni sastanak” a nikako sjednica.

“Zakonodavno-pravna komisija Doma naroda Parlamenta FBiH utvrdila da je povrijeđen Poslovnik Doma naroda, jer Odluka nije donesena u propisanom roku od sedam dana”, stoji između ostaloga u Dunovićevu zahtjevu koji je uputio Inzku u pokušaju da visoki predstavnik nametne ono što bošnjačka politika silom nije mogla progurati kroz parlamentarnu proceduru.

Dunoviće je Inzku napisao i kako je Zakonodavno-pravno povjerenstvo Doma naroda Parlamenta FBiH utvrdilo da odluke predsjedavajuće i potpredsjedavajućeg Doma naroda PFBiH, Bradare i Puzigaće, nisu u skladu sa Poslovnikom Doma naroda.  Isto je tako napisao kako kako dijeli (nepostojeće!) stavove koje je iznijelo Zakonodavno-pravno povjerenstvo, te od Inzka očekuje da poduzme hitne mjere koje uključuju tumačenje amandmana na Ustav Federacije BiH koji su sastavni dio Poslovnika Doma naroda Parlamenta FBiH, kao i aktivno sprječavanje nastanka ustavne krize u Federaciji BiH.

J. Gudelj / Dnevnik.ba

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x