Published On: Sat, Apr 14th, 2012

BOŠNJAČKA JAVNOST PRED KONAČNOM ISTINOM: Proces Trusina udara u sam vrh

rs-0404 (1)Proces Trusina preko svjedočenja Raseme Handalović Zolje upućuje na to da je taj zločin, a onda i zločini nad Hrvatima u Uzdolu, Doljanima i Grabovici planiran na najvišoj razini bošnjačkog vojnog i političkog vrha i da bi sljedeći uhićenik mogao biti Sefer Halilović, bivši načelnik Glavnog štaba armije R BiH. Da bi se to spriječilo već dugo upućuju se prijetnje već uhićenih Bojadžića, Zuke,.. te njihovih odvjetničkih timova. 

Obavještajna i medijska hajka vodi se protiv tužiteljice Vesne Budimir i Mate Zeke. Najavljuje se smjene tužiteljice Budimir preko Disciplinske komisije Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća, očito, kako bi se zaustavio proces. Podsjetimo, nastavak suđenja protiv optuženih za zločine u predmetu Trusina najavljen je za ponedjeljak 16. 4. 2011.

Tog dana polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i Svetom misom koju će predvoditi mons. mr. Tomo Knežević, u selu Trusina, biće obilježva se 19. godišnjica stradanja 22 hrvatska branitelja i civila.

Polaganje vijenaca, opijelo i paljenje svijeća obavit će se u 10,30 kod spomenika hrvatskih stradalnika, a u 11 sati bit će služena misa na mjesnom katoličkom groblju.

Organizatori pozivaju članove udruženja proisteklih iz domovinskog rata, članove obitelji i prijatelje stradalih da se pridruže obilježavanju ove godišnjice, kako bi dostojanstveno izrazili zahvalnost i odali počast braniteljima i civilima, rekli su za Fenu organizatori Pero Blažević, za koordinaciju udruženja proisteklih iz rata i fra Darko Drljo, župnik Župe Podhum/Žitače sv. Ante Padovanskog. ( R. I. / Dnevnik.ba)