Published On: Sub, lis 4th, 2014

BOŠNJACI NE PODRŽAVAJU SAMO RAGUŽA: Jedna cijela bošnjačka stranka podržat će Čovića

HSP , halal sarajevska partija, koja pune 4 godine djeluje kao rigidna bošnjačka nacionalna partija odlučila je za predstojeće izbore podržati hrvatskog kandidata. I to Dragana Čovića kojeg su baš iz ove stranke često kritikovali radi nedostatka ljubavi prema viziji unitrne BIH po sarajevskom ćeifu. U HDZBIH s podsmijehom gledaju na ovu Jurišićevu potporu smatrajući da od nje nit štete ni koristi i tumačeći je tek ko bijedni pokušaj vraćanja u kolosijek hrvatske politike u BIH. No kako je Zvonka punih 8 godina napravio katastrofu u BIH u pogledu omogućavanja sarajevskim centralistima da preuzmu kontrolu nad strateškim hrvatskim tvrtkama u BIH a sve za malo FTV minutaže i dvije tri familijarne apanaže, za njega, šuru , i pokojeg kućnog ljubimca, teško je da će ova stranka uopće postojati nakon izbora a kamo li više ikada imati onu važnost koju je nekad imala. Ovi izbori početak su rješavanja hrvatskog pitanja u BIH i početak kraja Zvonke Jurišića. Kojem treba časno političko umirovljene, pa skače iz dresa u dres. Ko muha bez glave…

 

Ovih dana smo imali dosta razgovora o toj temi i s nekim političarima iz Hrvatske, kao i drugim zanimljivim sugovornicima koji uvidom u njihove analize i ankete o mogućem izglednom pobjedniku daju podršku za člana Predsjedništva kandidatu HNS-a, pa nemamo ni mi nikakvih predrasuda podržati kandidata HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva”, kazao je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić na predizbornom skupu održanom u Širokom Brijegu.

Jurišić je, kako piše Večerenji list, svoje izlaganje započeo trenutačnim stanjem u HNS-u rekavši da je HSP BiH član HNS-a i da nije nikad ni napuštao krovnu ‘političku’ organizaciju hrvatskog naroda u BiH.

“Mi smo naše primjedbe na rad HNS-a više puta jasno iznijeli i on doista mora postati nositelj nacionalne strategije zaštite interesa hrvatskog naroda u BiH, a ne političke promidžbe jedne ili dvije stranke. U takvom HNS-u je svakako i naše mjesto i iskreno se nadam da će hrvatski političari nakon izbora imati dovoljno mudrosti da HNS pretvore u krovnu nacionalnu instituciju”, kazao je Jurišić.

On je dodao da je HSP BiH samim tim što nije kandidirao svojeg člana za Predsjedništvo učinio mnogo na nepotrebnom rasipanju hrvatskih glasova.

Na samom kraju Jurišić je pozvao glasače da daju potporu HSP-u BiH. Naš program i naši ljudi na listama jamče dosljednost u borbi za bolje sutra i u županiji, kao i bolji položaj cjelokupnog hrvatskog naroda u BiH, mi smo bili vlast u ovoj županiji, radili smo dobro i uvjeren sam da se vraćamo. Vjerujemo da ćemo biti dio nove vlasti – završio je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić uz pljesak simpatizera HSP-a BiH.

Hrvatski Medijski Servis podsjeća kako je HSP BiH je iako je 2010. ostvario zanemarivu podršku hrvatskih birača pristao sudjelovati u vlasti Federacije BiH zanemarujući većinsku izbornu volju hrvatskih birača i time bio dio projekta majorizacije Hrvata u BiH.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare