Boško Balaban zbog neplaćanja alimentacije ide u zatvor

Kako pišu hrvatski i belgijski mediji Boško Balaban (45) odbio je platiti 80.000 eura alimentacije u proteklih šest godina poslije razvoda od bivše supruge Ive Radić.

Zbog toga će nekadašnji napadač Rijeke, zagrebačkog Dinama i nekolicine klubova biti priveden i morat će u zatvor. Prema odluci suda, Boško Balaban bit će godinu dana iza rešetaka, a kazna mu kreće od siječnja sljedeće godine.

Boško Balaban i Iva Radić službeno su se razveli 2019, a pre toga su dugi niz godina živjeli odvojeno. Iva Radić je 1995. godine bila mis Hrvatske i četvrta na svijetu, a Balabanu je rodila troje djece, kćerke Tašu i Tesu i sina Ivana. Odnedavno Iva Radić je u vezi sa srpskim biznismenom iz Beograda Nemanjom Vučinićem.

Sud u Zagrebu je 2021. godine osudio Boška Balabana na godinu dana zatvora, te na četiri godine uvjetno nakon što nije isplatio oko 40.000 eura alimentacije. Balaban je tada prihvatio ponudu da u sljedeće dvije godine otplati dugove za alimentaciju, ali to nije uradio.

Bivši nogometaš posjeduje nekretnine u Zagrebu, zatim u rodnoj Rijeci, kao i u još nekim mjestima u Istri. U trenutku razvoda sve je prebacio u Bosnu i Hercegovinu, zemlju odakle su njegovi roditelji, pa supruga nije mogla tražiti novac koji je zahtijevala po razvodu./HMS/