Published On: Pon, stu 24th, 2014

Bosić: SDS ne može u koaliciju s SNSD-om

BANJA LUKA – Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je večeras da se postavlja pitanje da li će sutrašnja konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS-a biti “legalna zbog svega što se događalo oko kupovine zastupnika i određenih transakcija”.

Potvrdio je da mu je poslanik Partije ujedinjenih penzionera (PUP) Ilija Stevančević, koji je bio u predizbornoj koaliciji s SDS-om, jutros posao SMS poruku da će “on izaći iz koalicije s SDS-om i da će samostalno nastupati”.

– Već se danima zna da se radi nešto na kupnji zastupnika, i to je javna tajna. Do sutra se neće znati koliko Milorad Dodik “ima papaka”, po njihovom žargonu, odnosno koliko je ljudi promijenilo strane – rekao je Bosić i podsjetio na audio snimak u kojem Željka Cvijanović govori o navodnoj kupnji zastupnika.

Naveo je i da sutra, na sjednici Narodne skupštine RS-a, zastupnici trebaju glasovati u situaciji da se ne zna tko je, kako je naveo, počinio kazneno djelo prije toga, “tko je uzeo pare, ko je kupljen, tko je ucjenjen “.

Vjeruje ipak da će sutra, na sjednici parlamenta, situacija biti jasna kada je u pitanju tko su dva čovjeka koja su dala potporu političkom bloku oko SNSD-a, a pretpostavlja da su to Ilija Stevančević (PUP) i Vojin Mitrović (NDP), ali je rekao da neće prejudicirati i ostaje da se vidi što će sutra biti na sjednici parlamenta.

Na pitanje da prokomentira stav predsjednika Stranke napredna srpski (SNS) Adama Šukala, koji je večeras predložio formiranje široke koalicije u RS, koju bi činili SNSD i SDS, Bosić je gostujući u središnjoj informativnoj emisiji banjalučke alterantivne televizije rekao da je iznenađen i da nije očekivao takav rasplet, jer su prije nekoliko dana imali razgovor sa Šukalom te je imao osjećaj da su napravili dogovor, budući da su cijelo vrijeme kritizirali stanje u RS.

On je upitao gdje su bili ti ljudi, koji predlažu koaliciju dvije najveće stranke u RS, kada je predsjednik SNSD-a “razbio” zajednički nastup SNSD-a i SDS-a u organima BiH.

Stoga, navodi da SDS ne može ići s SNSD-om u koaliciju, jer znaju da će im ponovno “zabiti nož u leđa”, a SDS istovremeno želi promjene u RS i to ne može dogoditi s Dodikom.
(Vijesti.ba/Fena)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare