Published On: Uto, lip 14th, 2016

BOSIĆ: Pozivam Čovića neka povuče Jukićevu nezakoniru odluku, bit će nas viška 20 posto

„Pozivamo hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića da razriješi situaciju oko objavljivanja rezultata popisa stanovništva, tako što će povući nezakonitu i samoinicijativnu odluku direktora Agencije za statistiku BiH“, poručio je predsjednik SDS-a Mladen Bosić nakon sjednice Predsjedništva ove stranke u Istočnom Sarajevu, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

„Nezakonita odluka Agencije za statistiku BiH o metodoligiji sabiranja popisnih listi je neprihvatljiva i kao takva utjecat že na pogoršanje međusobnih političkih odnosa“, stav je Predsjedništva SDS-a.

Lider stranke Mladen Bosić, kako javlja BN televizija, tvrdi da bi testni popis pokazao da su greške u popisu i do 20 odsto što je, prema njegovom mišljenju, katastrofalno, jer se takvi podaci ne mogu koristiti za izradu ekonomskih, socijalnih i drugih planova i programa što je i svha popisa.

“Ovim putem pozivam Dragana Čovića da razriješi situaciju. Postoji jednostavno rješenje ukoliko postoji politička volja da se razriješi to pitanje”, tvrdi Bosić.

„Kako se približavaju listopadski izbori pojavljuju se nove teme koje služe za reciklažu starih političkih konflikata“, ističe Bosić i dodaje da političku situaciju dodatno komplicira i pokušaj predsjednika Republike Srpske da ponovo pokrene priču o referendumu za vrijeme održavanja lokalnih izbora.

Predsjedništvo SDS-a pozdravlja najavu da će Narodna skupština Republike Srpske uputiti apelaciju za preispitivanje odluke Ustavnog suda BiH, napominjući da se to trebalo učiniti odmah.

„Deveti siječanj ostaje Dan Republike, a referendum o tome možemo održati nakon izbora jer to ne bi trebalo da služi nikome za ubiranje jeftinih političkih poena“, poručuju u SDS-u.