Published On: Sun, Oct 25th, 2015

BOSIĆ NAJAVIO: Objavit ćemo “šokantne podatke o milijunskim krađama vrha vlasti u RS-u”

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić tvrdi da će ovih dana biti priopćeni “šokantni podatci o umješanosti vrha vlasti u Republici Srpskoj u velike pronevjere novca“.

Nije precizirao o čemu se radi.

-Ovih dana će izaći nove šokantne činjenice o milijunskim krađama, utajama poreza i novca. Vidjet ćete o čemu se radi i zašto se ovako grčevito bore za vlast, ustvrdio je on u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Najavio je da će ovih dana organi te stranke i Saveza za promjene razmotriti ukupnu situaciju koja vodi ka sve dubljoj političkoj krizi u RS.

-Vidjet ćemo na koji način se tome odoprijeti, čak i pokušajima rušenja ustavnog poretka. Ovo što radi ovih dana Narodna skupština RS nije u skladu s ustavom i moramo vidjeti kako ćemo dalje u takvim uvjetima, naveo je Bosić.

Nada se da će i Milorad Dodik i vlast u RS-u shvatiti da dalje zaoštravanje odnosa, te proizvođenje političkih turbulencija neće “dobro završiti ni po koga u RS”.

-Naš politički program je stabilizacija i RS i BiH, ali to nažalost nije i program SNSD-a, kaže Bosić i dodaje da ostaje vidjeti kako će se završiti sukob ta dva koncepta.

Kazao je da se ništa nije promijenilo kada je u pitanju sporazum SDA i DF-a s Savezom za promjene o učešću u vlasti na razini BiH te da od njih nitko nije tražio raskidanje tog sporazuma, nakon što je SDA potpisala suradnju s SBB-om.

Bosić je danas u Banjoj Luci sudjelovao u radu konferencije “Uloga mladih u izgradnji europske budućnosti Bosne i Hercegovine i regije“. /Fena/HMS/