Published On: Pet, sij 12th, 2018

UDRUGA BH NOVINARA U ŠOKU: Nevjerojatno ali u Nizozemskoj američki veleposlanici nemaju status božanstva!

Pete Hoekstra, novi američki veleposlanik u Nizozemskoj, neće pamtiti po dobrom svoj prvi službeni radni dan.

 

Oni su ga zamolili da prokomentira svoje ranije izjave iz 2015. godine u kojima je govorio kako u Nizozemskoj ‘spaljuju političare, automobili svakodnevno gore, a neki dijelovi zemlje nisu sigurni’.

Hoekstra je u jednom drugom intervjuu iz 2016. te izjave proglasio ‘lažnima’, odnosno, demantirao je sam sebe.

No, nizozemski novinari nisu htjeli olako preći preko tih izjava, pa su novom veleposlaniku pustili snimku spornih izjava, a njegova reakcija sablaznila je sve prisutne. Prvo je rekao kako se ne želi više vraćati na to, a onda…

Hoekstra je u potpunosti ignorirao sva pitanja novinara i samo šutio, a kada je njegova suradnica pokušala izvući stvar rečenicom: ‘Ako nema više pitanja…’, uslijedio je kaos.

Novinari su u potpunosti izgubili živce i poručili mu: ‘Ovo je Nizozemska, ne možete se ovdje tako ponašati’.

Inače, Hoekstra je bivši republikanski kongresmen iz Michigana koji je rođen u Nizozemskoj, točnije Groningenu, prije nego li je njegova obitelj emigrirala u Sjedinjene države. (jutarnji.hr)

 

U BIH je boravio jednom, jedan američki veleposlanik koji je pomogao da u Vlast Federacije uđe stranka koja je veličala Antu Pavelića. Potom je srušio ustav FBIH i BIH podržavši Inzka koji je kazao da je 5 trećina od 17. Novinari koji su kritizirali tog veleposlanika privođeni su. Nitko od državnih medija nikada ga nije kritizirao. Tijekom prosvjeda 2014-e kada su prosvjednici pred zgradom veleposlanstva tražili naputke što dalje, otkriveno je da prosvjede u BIH koordinira netko iz te kuće. Nikada niti jedan istražni organ BIH nije postavio pitanje nadoknade štete od paleži nikome iz te institucije . Ukratko u Nizozemskoj su novinari dočekali američkog veleposlanika kako su oni zamislili da trebaju.

U BIH i danas US ambasadori imaju status polubožanstava. Tako je to bilo i bit će. Zato Nizozemska jest država. I zato BIH nije država.