Published On: Uto, pro 13th, 2016

BOSANSKOHERCEGOVAČKI FBI SELI NA SIGURNIJE: U Mostaru će biti kupljen prostor za smještaj SIPA-e i OSA-e


Vijeće ministara BiH planira potrošiti osam milijuna KM za stalni smještaj institucija BiH u Mostaru.
Prvobitni iznos od pet milijuna KM na nedavnoj sjednici je povećan za još tri milijuna – neutrošena dva milijuna iz proračuna Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i milijun koji se očekuje od isplate ruskog klirinškog duga.
Neslužbeno, kupuje se smještaj za regionalne centre SIPA i Obavještajno sigurnosne agencije BiH (OSA), koje su tamo sada podstanari, ali još nije jasno da li će agencije biti smještene u istoj zgradi, ili u dvije.

Objavljen javni poziv

Služba za zajedničke poslove institucija BiH već je objavila javni poziv za podnošenje ponudaza kupovinu objekta koji mora da bude izvan središnje gradske zone, ali ne udaljen više od tri kilometra od centra grada, blizu javnog prijevoza, javlja Euroblic.
Zahtijevana površina je od 1.300 do 1.500 metara kvadratnih, vanjski parking prostor s minimalno 40 mjesta, a do objekta mora biti omogućen i pješački pristup.
Zgrada mora da bude zaštičena ogradom i da ima minimalno dvije server sale, klimatizirane neovisnim sustavom. Prema nekim proračunima, kupovinom novog objekta godišnje bi se uštedilo oko 440.000 KM na zakupu prostora.

Čekaju posljednji dan

Direktor Službe za zajedničke poslove BiH Siniša Perković kaže da se još ne zna tko je sve ponudio zgrade za kupovinu.
“Dosadašnja je praksa da se ponuđači na natječaj javljaju posljednjeg dana”, kaže za “EuroBlic” Perković.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>