Bosanac Zijo dolazi u Stolni i preživljava!

Popularni sarajevski avanturist Zijo Hadžiomerović, jede zmije, prdi u kameru,  pije vlastiti urin, priča gluposti  te se zavlači se u raspadnuto truplo uginute krave kojoj je prije toga izvadio crijeva . Zijo je autor popularnog serijala “Članstvom u SDA i strašenjem Bošnjaka Istočnog do blagostanja” te će  uskoro  imati novi teški zadatak – preživjeti kao musliman u Zapadnom Mostaru.
Kako donosi Zijin portal moinfo.ba, Zijina  namjera je snimanje serije u kojoj bi prikazao život u osiromašenim gradovima, a prvu je epizodu naziva Politički logor za Bošnjake posvetio istočnom djelu Mostara, gdje stanovništvo teško živi zbog pogrešnih odluka međunarodne zajednice.
Autor emisije i poznati Sarajlija Zijo, u Mostaru će glumiti 37-godišnjeg oženjenog Mostara s troje djece, koji nakon što zatvori vlastiti kafić ostaje bez posla, i brine se kako prehraniti obitelj. Mostarac odnosno Grylls, snalazi se na različite načine, od uzimanja hrane u javnoj kuhinji, posuđivanja novca i čišćenja podruma do obavljanja fizičkih poslova za imućne Hrvate u zapadnom dijelu grada. Kad padne mrak ide u ribolov na obalu Neretve iako je to protuzakonito, a nije mu stran ni obilazak prigradskih vrtova odakle krade voće i povrće.
U emisiji će biti prikazana i situacija kad Mostarcu bude oduzet stan zbog hipoteke, pa će svakako biti zanimljivo vidjeti kako će lokalno stanovništvo reagirati na sve ovo, pogotovo što je Grylls trenutnu situaciju u Mostaru usporedio s onom otprije 20 godine, kad je završen rat između muslimana i katolika.

more recommended stories