Published On: Sri, kol. 9th, 2017

Borut Pahor odlučio prepješačiti Sloveniju za sedam dana

Slovenački predsjednik Borut Pahor u utorak je krenuo na put tijekom kojeg namjerava prepješačiti čitavu Sloveniju u samo sedam dana, a krajnje odredište je Piran.

Pahor i njegov mali tim, u kojem su njegov sin Luka i dvije predstavnice za odnose s javnošću, krenuli su dobro raspoloženi s ruksacima na leđima u utorak popodne iz Hodoša blizu granice s Mađarskom, a svaki dan namjeravaju prevaliti oko 40 klometara, sve dok ne stignu do mora.

U Piran namjeravaju doći do ponedjeljka jer Pahor, kako je službeno priopćeno, već u utorak ima službene obveze. Za razgledavanje slovenačkog krajolika i susrete s ljudima od kojih očekuje podršku na predstojećim predsjedničkim izborima Pahor koristi godišnji odmor, prenosi Klix.ba.

Pahor sam priznaje da je riječ o prijevremenoj predizbornoj kampanji pa fotografije s puta objavljuje na društvenim mrežama.

U reakcijama neki ga hvale zbog mladolikog izgleda i dobre fizičke spreme, dok ga politički oponenti kritiziraju zbog populizma i tvrde da je sadašnji predsjednik Slovenje očaran društvenim mrežama skoro kao američki predsjednik Donald Trump. Pahora su već ranije prozvali kraljem Instagrama.

Pahoru mandat istječe krajem ove godine, a točan datum novih zbora objavit će se u petak. Pahor je u ovom trenutku favorit.

Do sada je samo prvom slovenačkom predsjedniku Milanu Kučanu uspjelo dva puta ponoviti petogodišnji predsjednički mandat, a oba je puta pobijedio već u prvom krugu./HMS/

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer