Published On: Sun, Feb 17th, 2019

Boriša Falatar jedan od pet Hrvata u Domu naroda BiH?

Boriša Falatar na izborima za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda osvojio je 16.036 glasova i završio na četvrtoj poziciji, iza Željka Komšića, Dragana Čovića i Diane Zelenike, a ispred Jerka Ivankovića Lijanovića.

Dom naroda Parlamantarne skupštine Bosne i Hercegovine mogao bi postati pravo utočište bivših članova Predsjedništva BiH, ali i kandidata za tu funkciju koji nisu izabrani na izborima u listopadu. Kako Klix.ba saznaje zastupnik u Domu naroda BiH trebao bi postati i Boriša Falatar iz Naše stranke.

Boriša Falatar na izborima za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda osvojio je 16.036 glasova i završio na četvrtoj poziciji, iza Željka Komšića, Dragana Čovića i Diane Zelenike, a ispred Jerka Ivankovića Lijanovića. Od izbora rijetko se pojavljivao u javnosti, ali nije tajna da planira nastaviti svoju političku karijeru.

Falatar je član Predsjedništva Naše stranke, a prisustovao je sjednici tog organa koji se prošlog tjedna održao u Tuzli. Kako saznaje ovaj portal jedna od tema razgovora bila je Falatarov izbor u Dom naroda PS BiH, a kako Naša stranka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH ima tri zastupnika ta opcija je više nego realna.

Izabrani zastupnici Naše stranke u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH su Mirela Trepanić i Vibor Handžić iz reda Ostalih i Damir Marjanović kao Hrvat.

Dom naroda BiH sastoji se od 15 zastupnika, od kojih svaki konstitutivni narod ima po pet predstavnika. U gornji od dva državna parlamentarna doma vjerojatno će biti izabrani stranački lideri Dragan Čović, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, ali i SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH, Denis Bećirović.