Published On: Uto, tra 27th, 2021

BORELI I EU KAO DA SU PALI S MARSA: U Komšiću, raspirivaču mržnje prema Hrvatima, traže sugovornika za smirivanje nacionalizma

Visoki predstavnik Europske unije i potpredsjednik Europske komisije Josep Borrell razgovarao je s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, te je izrazio zabrinutost zbog sve češće nacionalističke i retorike podjela u zemlji.

Kako je priopćeno iz Izaslanstva Europske unije u BiH, on je apelirao na članove Predsjedništva da se uključe u međusobni dijalog i da podstiču okruženje koje pogoduje jedinstvu, konsenzusu i konstruktivnom angažmanu u interesu građana Bosne i Hercegovine, kroz smanjenje političkih tenzija i promicanje pomirenja.

Pozvao je članove Predsjedništva da iskoriste priliku u ovoj neizbornoj godini kako bi pokazali konkretan napredak u provedbi ključnih reformskih prioriteta utvrđenih u Mišljenju Europske komisije, posebno naglašavajući izborne i ustavne reforme te unapređenje vladavine prava.

Visoki predstavnik i potpredsjednik Borrell ponovno je naglasio neupitnu posvećenost Europske unije europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, cjelovite i suverene zemlje.

Izrazio je spremnost Europske unije da nastavi pomagati i davati svoj doprinos tim naporima u zemlji.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>