Published On: Pon, lis 22nd, 2018

BORCI PROTIV KORUPCIJE U BIH: Amerikanci su Lijanovića pozivali u Washington iako su znali da je optužen za kriminal

Nije samo Valentin  Inzko bio taj koji je u medijima protestirao zbog načina na koji je uhićen Lijanović (Smetale su mu kamere)

Inzko bez Jerke Lijanovića ne bi mogao skrojiti  Vladu Platforme FBIH 2010-2014, koja se dogodila uz gaženje Hrvata i uz rušenje Ustava BIH.

Zanimljivo je da je Jerko Lijanović dobio poziv od US kongreda da sudjeluje na Američkom molitvenom doručku i to nakon što je bio optužen a putne isprave mu oduzete. Ako te poziva Kongres nakon što si optužen, to znači da je tadašnji US amabsador u BIH Patrick Moon dao preporuke da je Jerko “jedna krasna osoba.”

PROPALI AMERIČKI PROIZVOD Jerko Lijanović pozvan na Molitveni doručak u Washington!

I doista ako se proguglaju stare vijesti vidljivo je da je Jerko i kao optuženik za ozbiljnu korupciju i dalje uživao protekciju US ambasade u BIH.

Slobodna Bosna tako je 25.10.2014. objavila “iznenađujuće pozitivan članak” o miljeniku Patricka Moona. Podsjetimo to je vrijeme kada Slobodna Bosna brani Vladu Platforme i Željka Komšića. Supruga Senada Avdića imenovana je u Prag kao ambasadorica u hrvatskoj kvoti. Majorizacijom i otimačinom. Imenovao ju je Komšić. Logično je da Senad brani svoj vlastiti interes:

“Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović vjerojatno je i sam ostao zatečen kada mu je potkraj prošlog tjedna stigla pozivnica iz SAD-a.

Premda je tek prije dva mjeseca izašao iz pritvora, ministru Ivankoviću Lijanoviću posve je neočekivano ukazana golema čast da bude službeno pozvan u Washington – na Molitveni doručak.

Jerko Ivanković Lijanović bi u Ameriku trebao otputovati koncem januara, odnosno početkom februara naredne godine, kada predsjednik SAD-a, članovi Kongresa i Senata tradicionalno organiziraju međunarodni Molitveni doručak.

 

Ambasadorica Cormack tada još nije bila preuzela dužnost ambasadora a Patrick Moon je bio povučen u SAD prije kraja mandata. Je li mu on dogovorio poziv na doručak s Obamom? Tko mu je trebao odobriti vizu u Ambasadi?

 

Zamislimo kako bi ista Slobodna  Bosna reagirala da je u US pozvan neki optuženi ili neoptuženi Hrvat koji nije po političkoj volji Sarajeva. Prednaslov bi bio “Skandalozno”.

Ova informacija je važna u smislu da se shvate korijeni korupcije u BIH. Ona nije samo u OHR-u nego i u strukturama US veleposlanstva.

A sada se sjetimo izjave veleposlanice od prije neki dan kada je pozvala građane da ne glasuju za nacionalne stranke nego za stranke koje govore o ekonomiji i borbi protiv korupcije.

 

Jerko je u kampanji također govorio o ekonomiji i borbi protiv korupcije.

Je li nas to Maureen Cormack pozvala da glasujemo za Jerku? I hoće li i nakon presude Jerko opet dobiti poziv za molitveni doručak?

Tišina US ambasade danas, dok se presuđuje njenom najdražem Hrvatu u BIH, nakon Komšića, sve ukazuje na to da hoće. Ili će u najgoru ruku, Jerko dobiti, jedno jutro kao iznenađenje, zatvorski molitveni doručak. Poslan od Najdraže Ambasade. Ambasada svoje ljude, naime, nikad ne zaboravlja. Ma koliki lopovi bili.

Poskok.info

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare