BORBENA EKIPA: Tajnim dokumentima ISIL poziva na kraj svijeta

Američki institut za medije objavio je dokument pronađen u Pakistanu, za koji se vjeruje da pripada talibanima, a u kojem se poziva na “kraj svijeta”.

Dokument sadrži detaljno planiranje zavjera protiv američkih diplomata, pakistanskih dužnosnika i američkih vojnika tijekom povlačenja trupa iz Afganistana, prenosi Sputnjik.

Te dokumente je preveo stručnjak s Harvarda Mustafa Samdani, a original je napisan na urdu jeziku.

Zbog jedinstvenog načina na koji su opisani lideri, dužnosnici vjeruju da dokumet pripada Islamskoj državi.

Otkriveni su planovi terorističke grupe Takfiri “da dovedu do kraja svijeta”, ujedinjujući afganistanske i pakistanske džihadiste i da će započeti rat u Indiji.

“U dokumentima se navodi da treba doći do ujedinjenja pakistanskih i afganistanskih talibana u jedinstvenu terorističku armiju. Također se spominju pripreme za napad na Indiju koji bi označio finalnu borbu sa SAD-om i saveznicima”, navodi se u priopćenju Instituta.

U dokumentu se također pozivaju članovi Al-Kaide da se pridruže ekstremistima i da zajedničkim snagama “čine teror širom svijeta”.

“Prihvatite činjenicu da će kalifat preživejti i napredovati sve dok ne preuzme čitav svijet. To je gorka istina, progutajte je”, navodi se u dokumetu, prenosi B92.

Dokument je prvo prostudirao bivši general Michael Flin koji ga je opisao kao “crvenu zastavu” i predstavlja “namjere i ciljeve Islamske države”.

 

more recommended stories