Published On: Uto, ruj 21st, 2021

Bomba na kuću odvjetnika zbog imena ubojica sarajevskih policajaca?!

U pismu VSTV-u sam naveo da moji klijenti s Pala, koji su srpske nacionalnosti žele otkriti ubojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, te izvršitelja likvidacije Nermina Abaza iz 2014. godine, rekao je Dnevnom avazu tuzlanski odvjetnik Faruk Balijagić na čiju kuću je jutros bačena bomba.


Balijagić se nalazi u Hrvatskoj i rekao je kako je upoznat s napadom ali i otkrio kako je pisao pravosudnim institucijama u BiH.

”Znam sve šta se desilo. Obitelj me obavijestila o napadu. Ja otprilike znam i razlog za napad. Prije 15 dana sam uputio pismo VSTV-u i kolegiju Kantonalnog suda u Sarajevu. U tom pismu sam naveo da sutkinja Sanela Rondić nije htjela prihvatiti jamstvo za moj povratak u BiH, da se branim sa slobode, iako postoji oslobađajuća presuda za moga sina Adu. Ona insistira na pritvoru, jer joj je tako naredila Dalida Burzić”, rekao je Balijagić i dodao kako su pismo primili Halil Lagumdžija, predsjednik VSTV-a i Kantonalni sud Sarajevo.

Rekao je kako je uvjeren da je aktiviranje eksplozivne naprave reakcija na pismo.

”Pismo je dostavljeno izvršiteljima ubojstava policajaca i Abaza, koji je bio pratilac Harisa Silajdžića. Glavni uzrok svega toga je da se  opomene. Da se ja ne smijem angažirati preko tih mojih klijenata da oni to sve otkriju. Ja sam, doduše, to pismo i uputio dr. Erduanu Kafedžiću iz Ureda za borbu protiv korupcije. To su osobe koje znaju za sadržaj pisma. Ovo je meni poruka od tajne političke policije OSA-e, a ona ima podzemlje koje radi za nju. Ptice na grani znaju tko baca bombe”, rekao je Balijagić.

Tvrdi da imena klijenata ne može otkriti, jer smatra da će biti ubijeni.

”Oni su čak dobili i statuse zaštićenih svjedoka, ali su insistirali da ih ja zastupam. Tužiteljstvo se složilo da se ja branim sa slobode, ali je sud to odbio. Moj sin je oslobođen za ista krivična djela koja se meni stavljaju na teret iste činjenične osnove koje su mi montirane. Moji klijenti su čekali mene da dođem u BiH i da im budem garancija te da su tada namjeravali da ispričaju šta znaju. Oni su tužitelju dali do znanja da znaju tko su izvršitelji i da imaju materijalne dokaze za to. Moram sačuvati živote moje obitelji i više ne želim doći u BiH, želim doživotno ostati u Hrvatskoj više me ništa ne interesira. Presuda je oslobađajuća i ja ništa nisam učinio zlo”, pojasnio je Avazu Balijagić.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Danilo
Danilo
10 mjeseci prije

Volim kad mi muslimani prcaju zenu

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
10 mjeseci prije

Kod muslimana svi kriminalci, i odvjetnici i sudije i lopovi i policajci …