Published On: Ned, ožu 7th, 2021

Bolničarka pokazala kako trudnice trebaju vezati sigurnosni pojas

Vodič bolničarke za sigurnu vožnju u trudnoći postao je viralan jer je važna lekcija za svaku ženu. Australka Nikki objavila je video u kojem je demonstrirala kako vezati sigurnosni pojas nakon što se počne uočavati trudnički trbuščić.

“To je vjerojatno jedna od posljednjih stvari o kojima razmišljate, ali morate znati što je sigurno”, napisala je u naslovu.

Nikki kaže da bi donji dio pojasa trebao biti na bedrima, ispod trbuha, nikad preko ili iznad njega. Naramenicu treba namjestiti preko ključne kosti, između grudi.

Nepravilno postavljen sigurnosni pojas može gotovo udvostručiti rizik za nerođenu bebu, čak i ako vozite samo 40 kilometara na sat, pokazuje istraživanje Queensland Healtha.

Nikki napominje i da volan treba biti minimalno 25 centimetara udaljen od trudničkog trbuha ako trudnica vozi. Tako će zračni jastuk, u slučaju nesreće, ići prema prsima, a ne prema trbuhu, javlja Index.hr.

Snimka savjeta je od petka prikupila 2600 lajkova i izazvala brojne reakcije žena, koje su podijelila svoja iskustva.

“Sudjelovala sam u prometnoj nesreći dva tjedna prije nego što sam rodila. Srećom, moj pojas je bio ispod trbuha. Bila sam u šoku, a trbuh mi se stvrdnuo na 20 minuta. Mogla sam izgubiti dijete od siline udara da pojas nije bio pravilno postavljen”, napisala je jedna majka.

Druga je komentirala da je imala sreće što je znala da sjedalo treba pomaknuti unazad, odnosno udaljiti se od volana, kad je doživjela prometnu nesreću u 30. tjednu.

“Beba je, srećom, bila u redu, a tvoja stranica je najbolja na Instagramu zbog savjeta koje objavljuješ.”

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Life saving education (@tinyheartseducation)