Published On: Sub, ožu 22nd, 2014

BMW najavio promjenu punjača: Višestruko smanjivanje vremena punjenja baterija

Često se može čuti da je relativno mala autonomija kretanja najveći nedostatak električnih automobila. Drugi veliki problem sa kojim se suočavaju njihovi vlasnici, dug vremenski period dopune baterija, možda će uskoro biti riješen zahvaljujući BMW-u.
Naime, ova kompanija tvrdi da je u pripremi nova vrsta punjača za njihove modele iz “i” serije, koji će skratiti vrijeme punjenja sa nekoliko sati – na svega nekoliko minuta.
U BMW-u kažu da će to postići tako što će postojeće punjače koji rade na naizmjeničnu struju, zamijeniti novim koji će koristiti jednosmjernu struju. Njemačka kompanija nije iznijela druge detalje, ali je najavila da će uskoro objaviti više informacija o ovim punjačima.
BMW je potvrdio da je interesovanje kupaca za električnim modelom i3 premašilo sva njihova očekivanja, iako je ovaj automobil za sada dostupan samo u Europi.
S obzirom da su dosadašnje narudžbine već premašile planiranu polugodišnju proizvodnju, u BMW-u razmišljaju da povećaju proizvodne kapacitete, kako kupci ne bi čekali na svoj automobil šest i više mjeseci. BMW trenutno dnevno izrađuje 70 primjeraka ovog modela u svojoj tvornici u Leipzigu.