Published On: Uto, lip 29th, 2021

Blinken: Odgovorit ćemo ako nas Rusija nastavi napadati

Sjedinjene Države nadaju se stabilnim i profitabilnim odnosima s Rusijom no ako ona nastavi “napadati”, tada će Washington odgovoriti, kazao je u intervjuu za rimski dnevni list La Repubblica od utorka američki državni tajnik Anthony Blinken.

“Nastavi li nas Rusija napadati, ili djelovati protiv nas kroz napade kao što su SolarWind, miješanje u naše izbore ili provoditi agresiju prema Navaljnome, onda ćemo odgovoriti”, kazao je

Blinken referirajući se na kibernetičke napade na američki tvrtke te na ulogu zatočenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog.

Kina je “najkompliciranija” kada je riječ o odnosima, ustvrdio je američki državni tajnik, no dodao je da SAD neće tražiti niti jednu naciju da bira između dvije zemlje.

“Ipak, istina je da smo u odnosima s Kinom – bilo kao oponentom, rivalom ili partneron – puno učinkovitiji ako djelujemo zajedno”, dodao je Blinken.

Blinken je na jednotjednoj turneji, u sklopu koje je posjetio Berlin, Pariz, Rim i Bari.

U ponedjeljak je u Rimu prisustvovao sastanku globalne koalicije od 80 država koji se bori protiv takozvane Islamske države, koja pokušava steći nova uporišta u Africi.

Američki državni tajnik sastao se u Vatikanu i s papom Franjom, prenosi Hina.

 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x