Published On: Ned, pro 8th, 2019

BLIDINJE: Skijaška sezona mogla bi početi krajem prosinca

Skijaška sezona na Blidinju mogla bi početi tek krajem prosinca ove godine, s obzirom da dosad nije bilo ozbiljnijih padavina. 

Po riječima Ivice Reze koji vodi skijalište u sklopu Ski centra Risovac, na Blidinju će ove godine biti niz zanimljivosti bez obzira na to što je vrijeme malo ‘podbacilo’.

– Prošle godine smo skijanje imali sredinom prosinca, ova godina neće biti takva, zasad je na Blidinju bila tek jedna manja količina snijega, novije količine snijega očekujemo u drugoj polovici prosinca. Bez obzira na to, puno ljudi očekujemo na ovogodišnjem Zima festu koji će trajati tri večeri, 30. i 31. prosinca te 1. siječnja – kazao je Rezo za Fenu.

Kraj ove godine i početak iduće na Zima festu će obilježiti i nekoliko zanimljivih domaćih i regionalnih izvođača.

– U sklopu Zima festa bit će postavljen šator blizu skijališta, za Novu godinu će nas zabavljati grupa ‘Sinergija’, večer prije će nastupati Saša Matić, a prvi dan Nove godine ‘Slavonia band’ i Indira Radić – rekao je Rezo.

Dodao je da su smještajni kapaciteti uglavnom popunjeni.

– Što se tiče smještajnih kapaciteta mi smo popunjeni, ima još nešto privatnih smještaja poput vikendica koje iznajmljuju privatni vlasnici – kazao je Rezo i napomenuo kako su u Ski centru već spremni za skijašku sezonu kada su u pitanju tehnički kapaciteti.

– Snijeg će pasti krajem prosinca, ako je vjerovati prognozama, ali smo mi već sada spremni u tehničkom smislu početi sa skijaškom sezonom – zaključio je Rezo./F/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare